Συνταγές
Αγαπημένα και ποντιακά πιροσκί – καλοφτιαγμένα και λαχταριστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Τάνια Τσακπινίδου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό Αλεύρι γοχ
2 κυβακια νωπή μαγιά
4 κσ ηλιέλαιο
1 κ γλ αλάτι
Νερό χλιαρό όσο πάρει ώστε να γίνει μια εύπλαστη ζύμη (όχι σφιχτή)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη λιώνουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε το χλιαρό νερό λίγο λίγο και ζυμώνω σε χαλαρή σχετικά ζύμη.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει (περίπου 45′)
Από νωρίς (ακόμα και από την προηγούμενη μέρα) έχω έτοιμη τη γέμιση.
Τα συγκεκριμένα τα κανουμε με πατάτα (νηστίσιμα). Έβρασα σε αλατισμένο νερό τις πατάτες και τις έλιωσα με το πιρούνι. Τσιγαρισα σε ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια και τα πρόσθεσουμε στο μπωλ με τη λιωμένη πατάτα. Πρόσθεσουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη και λίγο άνηθο.
*μπορείτε επίσης να κάνετε νηστισιμη γέμιση με τσιγαρισμενα κρεμμύδια, μανιτάρια, μαϊντανό και αλατοπίπερο. Ή και με λάχανο, καρότο, πιπεριές και κρεμμύδι τσιγαρισμενα όλα μαζί.
Με λαδωμενα δάχτυλα άνοιγουμε ένα μικρό ζυμαράκι γύρω στα 10-15 εκ. βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και τηγανισα σε μέτρια φωτιά. Βγήκαν περίπου 40 κομμάτια.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Τάνια Τσακπινίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.