Συνταγές
Πολύ ωραία τηγανόψωμα νόστιμα και λαχταριστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερίνα Λάμπρου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι σταρένιο
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ξύδι
νερό χλιαρό όσο πάρει,να πετύχουμε μια ζύμη σαν του ψωμιού…
Τυρί φέτα, τριμμένη με τα δάχτυλα μας, ελάχιστο πιπέρι…
Εκτέλεση
Αφού ζυμωσουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί, σκεπάζουμε το μπολ αν έχει καπάκι,αν δεν έχει σκεπάζουμε με μεμβράνη, τοποθετουμε σε ζεστό μέρος περίπου για μια ώρα…
Αναδιπλώνουμε τη ζύμη,τη χωρίζω σε πέντε μέρη, παίρνω ένα ένα μπαλάκι ζύμης, ανοίγουμε με το χέρι μου ένα φυλλαράκι τοποθετουμε 1 κουταλιά σούπας τριμμένη φέτα, αναδιπλώνουμε τις άκρες και κλείνουμε , τη πλευρά που έκλεισα τη βάζουμε στο κάτω μέρος
ανοίγουμε με το πλάστι πάλι σε ένα φύλλο, κάνω μια τρύπα στη μέση και τοποθετουμε το τηγανόψωμο σε τηγάνι με λάδι που έχει κάψει με δύο πιρουνια τρυπάμε κυκλικά το τηγανοψωμο ( χαμηλώνουμε τη φωτιά , από το 9 κατεβάζουμε στο 7) μόλις πάρει χρώμα το γυρίζω από την άλλη πλευρά, συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα
Όταν τα βγάζουμε από το τηγάνι τα τοποθετουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί….
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερίνα Λάμπρου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
Δεν υστερούν σε τίποτα από τις τηγανητές – Πατατούλες στον φούρνο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
ΥΛΙΚΑ
3-4 πατάτες
Ελαιόλαδο
Δεντρολίβανο, Θυμάρι, ρίγανη
Αλάτι σε νιφάδες και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την σως:
Ανακατεύουμε 1/4 κούπας γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
15ml χυμό λεμόνι
30ml ελαιόλαδο
2 κ.γ νιφάδες αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στο μέγεθος που θέλουμε. Τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τις πατάτες.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στον αέρα για 40 λεπτά. Σερβίρουμε με την υπέροχη σώς.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”