Συνταγές
Πετυχημένο και αφράτο γαλακτομπούρεκο με έντονο άρωμα λεμονιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Γραμμελη-Κωτσογλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
800 γρ γάλα φρέσκο
80 γρ σιμιγδάλι ψιλο
200 γρ ζάχαρη
2 αυγά
50 γρ βούτυρο φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρολιτσα μέχρι να πήξη
Μόλις μπει στον φούρνο στους 170-180 φτιάχνουμε το σιρόπι σε κατσαρόλακι με 300 γρ ζάχαρη
130 γρ νερό και χυμό μισό λεμονιού
Μόλις λειώσει η ζάχαρη και κάνει ένα βρασμό το κατέβαζουμε να κρυώσει ώστε να είναι κρύο όταν βγει το γλυκό.
Κρύο σιρόπι ζεστό γλυκο
Να συμπληρώσω ότι στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα χιαστί βάζουμε την κρέμα και γυρίζουμε τα φύλλα βουτυρονωντας και τελειώνουμε με άλλα 3 φύλλα κομμένα στρογγυλά βάζοντας τα μέσα γύρω γύρω πιέζοντας με το πινελο
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Γραμμελη-Κωτσογλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εορταστική πουτίγκα.
Η συνταγή εγγύηση.. πετυχαίνει κάθε χρόνο –
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Θωμαή Ζιώγα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Πουτίγκα
6 αυγά ,1 ποτ. ζάχαρη τα χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψουν (5-10′) προσθέτουμε 1 κουτ. γλ. κανέλα, 0,5κουτ.γλ. γαρύφαλλο, 1 μπέικιν, 1,5 ποτ. αλεύρι και 1 ποτ. καρύδια σπασμένα στο μούλτι. Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα για 30′
Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη 3,5 ποτ. νερό βράσιμο για 5′ από την αρχή της βράσης
Χάνουμε το χλιαρό σιρόπι στο χλιαρό γλυκό.
Κρέμα
1 γάλα 6 κ.σ. ζάχαρη ανακατεύουμε με σύρμα προσθέτουμε 3κ.σ. αλεύρι 2κ.σ. κάστερ πάουντερ, το βράζουμε μέχρι να πήξει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ενώ κρυώνει, σε μπολ βάζουμε 250 ml κρέμα γάλακτος την ανακατεύουμε με μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε λίγο λίγο το κρύο μείγμα της κρέμας συνεχίζοντας με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε την κρέμα στο γλυκό την απλώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Αφήνουμε στο ψυγείο περίπου για 3 ώρες μέχρι να σφίξει.
Απολαμβάνουμε μοιράζοντας ευχές και δεν μένουμε στο ένα κομμάτι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Θωμαή Ζιώγα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”