Γλυκα
Πεντανόστιμο τυλιχτό γαλακτομπούρεκο με πλούσια γεύση
ΥΛΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ Γαλα φρεσκο – 1 λιτρο αβγα – 2 τεμ. Κροκοι αβγων – 3 Σιμιγδαλι ψιλο – 50 γρ. Σιμιγδαλι χοντρο – 50 γρ. Βανιλια – 1 καψουλα Βουτυρο αγελαδος – 50 γρ. Ζαχαρη – 200 γρ. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ Ζαχαρη – 350 γρ. Νερο – 1/2 λιτρο Κανελα ξυλο […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Γαλα φρεσκο – 1 λιτρο
αβγα – 2 τεμ.
Κροκοι αβγων – 3
Σιμιγδαλι ψιλο – 50 γρ.
Σιμιγδαλι χοντρο – 50 γρ.
Βανιλια – 1 καψουλα
Βουτυρο αγελαδος – 50 γρ.
Ζαχαρη – 200 γρ.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Ζαχαρη – 350 γρ.
Νερο – 1/2 λιτρο
Κανελα ξυλο – 1
Λεμονοκουπα στυμμενη – 1
ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ
Φυλλο καταιφι – 450 γρ.
Φυλλο πολιτικο . – 450 γρ
Βουτυρο αγελαδος λιωμενο για το ραντισμα των φυλλων – 200 γρ.
Εκτέλεση
Σε κατσαρολα βαζουμε το γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθουν.
Σε μια λεκανιτσα χτυπαμε τα αβγα με τους κροκους και προσθετουμε ψιλο και χοντρο σιμιγδαλι,την βανιλια και ανακατευουμε.Παιρνουμε 1 φλυτζανι ζεστο γαλα απο την κατσαρολα και το προσθετουμε στο μιγμα αβγων ανακατευοντας να ζεσταθουν λιγο τα αβγα.
Ολο μαζι το ριχνουμε στην κατσαρολα.
Ανακατευουμε λιγα λεπτα μεχρι να …
Περισσότερα στο : syntagestisgogos