Πεντανόστιμες συνταγές με κολοκυθάκια
Connect with us

Συνταγές

Πεντανόστιμες συνταγές με κολοκυθάκια

Published

on

DSC04385 Copy 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Ομελέτα με κολοκυθάκια:

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1Συνταγή από: auga.gr

Υλικά για 4 άτομα:

6 αυγά
4 μέτρια κολοκυθάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο βασιλικό
3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος
βούτυρο, λάδι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση:

1. Πλύντε, καθαρίστε και κόψτε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες.

2. Σ’ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε 2 κουταλιές λάδι και μία βούτυρο και το σκόρδο ελαφρά κοπανισμένο. Βάλτε το στη φωτιά και όταν το βούτυρο λιώσει αφαιρέστε το σκόρδο, ρίξτε και τηγανίστε τα κολοκυθάκια και πασπαλίστε τα με αλάτι.

3. Χτυπήστε τ’αυγά με την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος, το βασιλικό αλάτι και πιπέρι.

4. Σ’ένα αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με 1 κουταλιά λάδι ρίξτε το μισό μείγμα με τα αυγά και τηγανίστε την ομελέτα σε χαμηλή φωτιά και με το τηγάνι σκεπασμένο. Μόλις η ομελέτα αρχίσει να πήζει στο πάνω μέρος σκορπίστε τα μισά κολοκυθάκια και συνεχίστε το ψήσιμο με το σκεύος σκεπασμένο μέχρι η ομελέτα να πήξει καλά. Κάντε μία άλλη ομελέτα με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρετε τις ομελέτες ζεστές, πασπαλισμένες με πάπρικα…

Πιτσάκια με κολοκυθάκια

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B11Συνταγή από: healthweb.gr

ΥΛΙΚΑ:

Κολοκυθάκια μεγάλα και χοντρά
Τυρί μοτσαρέλα
Σάλτσα για πίτσα
Πεπερόνι προαιρετικά
Ρίγανη & αλάτι

Εκτέλεση:

Πλύνετε καλά τα κολοκυθάκια εξωτερικά χωρίς να τα ξεφλουδίσετε-ξύσετε. Κόψτε τα σε ροδέλες. Αλατίστε τα και βάλτε τα να ψηθούν στο φούρνο ή στην ψηστιέρα σας. Μόλις είναι έτοιμα, βάλτε την σάλτσα πίτσας με ένα κουταλάκι του γλυκού, το τυρί και τις φετούλες πεπερόνι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 1-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Μόλις τα βγάλετε πασπαλίστε με λίγη ρίγανη και απολαύστε όσες μπουκιές θέλετε χωρίς ενοχές!

Μπρουσκέτες με ψητά κολοκυθάκια και φέτα

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B12         Συνταγή από: athensgo.gr

Υλικά:

8 κολοκυθάκια, μικροσκοπικά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 μεγάλες φέτες από χωριάτικο ψωμί της αρεσκείας μας
1 – 2 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας με βασιλικό (έτοιμη από βαζάκι) ή 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη, ή ανθότυρο, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, ή όποιο κίτρινο τυρί έχουμε, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες ή σε κύβους, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 – 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Ψήνουμε το ψωμί ελαφρώς στο φούρνο ή στην τοστιέρα, απλώνουμε σε κάθε φέτα τη σάλτσα ντομάτας ή αλείφουμε κάθε μία με 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια και τελειώνουμε με τη φέτα ή το τυρί της αρεσκείας μας. Τρίβουμε πιπέρι και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, τις γκρατινάρουμε για λίγο στο γκριλ.

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και σάλτσα τυριου στο φούρνο 

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B13 Συνταγή στο: daddy-cool.gr

Κολοκυθάκια γεμιστά με γαλοπούλα και μανιτάρια του Άκη Πετρετζίκη

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B14Συνταγή από: koolnews.gr

Υλικά:

6 μέτρια κολοκυθάκια στρογγυλά

250 γραμμ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

250 γραμμ. καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κύβους

2 κλωνάρια σέλερι καθαρισμένο

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 ποτήρι κρασί λευκό

1κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη

Μαϊντανός

250 γραμμ. τυρί τριμμένο (γραβιέρα, κασέρι)

1 αβγό

Ελαιόλαδο για σοτάρισμα

1 κονσέρβα έτοιμη σάλτσα ντομάτας (400 γραμμ.)

Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα βαθύ τηγάνι που το έχουμε κάψει σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε καλά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και βάζουμε σε ένα μπολ.

Επιστρέφουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και σοτάρουμε και αυτή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να μοσχομυρίσει. Αφαιρούμε και βάζουμε στο μπολ με τα μανιτάρια.

Παράλληλα με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε ένα καπάκι από το κάθε κολοκυθάκι και με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού, τα καθαρίζουμε στο τοίχωμά τους ώστε να έχει πάχος 3-4 χιλιοστά. Έπειτα ψιλοκόβουμε το εσωτερικό τους και το κρατάμε στο πλάι.

Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά και όταν κάψει καλά βάζουμε ακόμα μία κουταλιά ελαιόλαδο. Σε αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το σέλερυ, το εσωτερικό από τα κολοκύθια και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μειωθεί ο όγκος των λαχανικών, για 10 λεπτά ακόμα.

Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια και την γαλοπούλα, ανακατεύουμε και τα ζεσταίνουμε ξανά και αυτά. Ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το αβγό, τα μυρωδικά και το μισό τυρί. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα, τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψί που να τα χωράει απλωτά και ρίχνουμε την ντομάτα στο ταψί και συμπληρώνουμε με το νερό. Τέλος, βάζουμε το υπόλοιπο τυρί πάνω από τα κολοκυθάκια και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 190 βαθμούς με το ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και άλλα 20 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο.

Muffins με κολοκύθια και φέτα

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B15Συνταγή στο: daddy-cool.gr

Ογκρατέν με τυριά και κολοκυθάκια

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B16Συνταγή από: xrysessyntages.com

Υλικά για 4-6 άτομα:

1 κιλό κολοκυθάκια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
+ λίγο για το ταψί
250 γρ. φρέσκια ανάλατη αναρή
1 φλ. αλεύρι
1 ½ φλ. γάλα
3 αβγά
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
½ φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή άλλο τυρί
½ κουταλάκι ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B17

Κολοκυθάκια με πατάτες στον φούρνο (μπριάμ)

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B18 Συνταγή από: medidiatrofi.gr

Υλικά (για 6 μερίδες):

Μισό κιλό κολοκυθάκια
1 κιλό πατάτες
5 έως 6 σκελίδες σκόρδα
200 γραμμάρια λάδι
Αλάτι
4 έως 5 φρέσκιες ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανός
Μαυροπίπερο, κύμινο, κόκκινο γλυκοπίπερο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και κατόπιν τα κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα σκόρδα μας. Επίσης πλένουμε και πολτοποιούμε τις ντομάτες (στο μπλέντερ). Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 250ο βαθμούς.
Βάζουμε στο ταψί του φούρνου τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και στη συνέχεια ρίχνουμε τις φέτες του σκόρδου, τις αλεσμένες ντομάτες, το λάδι, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά. Τα ανακατεύουμε καλά και από πάνω ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Όπως είναι πολύχρωμο και στολισμένο το ταψί μας, το ρίχνουμε στον φούρνο.
Ύστερα από είκοσι λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 200ο βαθμούς και έπειτα από είκοσι λεπτά στους 180ο βαθμούς.
Όταν περάσει περίπου μισή ώρα, το φαγητό μας είναι ήδη έτοιμο. Προσέξτε, όμως, διότι πρέπει να κρυώσει κάπως πριν από το σερβίρισμα, διότι ως γνωστόν οι πατάτες και τα κολοκυθάκια αργούν να κρυώσουν

Τηγανιτά κολοκυθάκια με παρμεζάνα

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B19Συνταγή από: newsbeast.gr

Υλικά : για 2-4 άτομα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κιλό φρέσκα κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστούνια
1 κύβο ζωμό κρέατος ή λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι ή 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για 2 λεπτά περίπου, δεν θέλουμε να ροδίσουν.
Βουτάμε τα κολοκυθάκια μέσα στη παρμεζάνα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τον ζωμό κρέατος, το θυμάρι και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε απαλά.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 έως 20 λεπτά. Ελέγξτε και ανακατεύετε κάθε λίγο για να μην κολλήσουν.

Σπαγγέτι με κολοκυθάκια και μανιτάρια

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B110Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά:

6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
100 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
4-5 κολοκυθάκια σε ροδελίτσες ή κύβους
2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 κ.γ. του γλυκιού ξερή ρίγανη
2 κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
400 γρ. σπαγγέτι
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε για 1/2 λ το σκόρδο για να αρωματισθεί το λάδι. Προσθέτετε τα μανιτάρια σε φέτες και τα κολοκυθάκια σε ροδελίτσες ή κυβάκια και τα σοτάρετε για 7-8 λ περίπου, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε το βασιλικό, τη ρίγανη, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριά, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε για 1/2 λ ακόμα.

Εν τω μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια αλ τέντε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Με μια “τσιμπίδα” τα βγάζετε από τη κατσαρόλα και τα μεταφέρετε απευθείας στο τηγάνι με το μείγμα κολοκυθάκια-μανιτάρια.

Ανακατεύετε να ενσωματωθούν και σερβίρετε αμέσως με τραγανές φέτες ψωμιού με σκόδρο, πασπαλίζοντας προαιρετικά με τυρί τριμμένο ή επιπλέον βασιλικό ψιλοκομμένο.

Κολοκυθόπιτα με πράσινο κολοκύθι

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B111Συνταγή από: athinorama.gr

Υλικά
Για το φύλλο

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
½ κ.γ. αλάτι
1 ½ φλ. νερό

Εναλλακτικά, έτοιμο χωριάτικο φύλλο

Για τη γέμιση

¾ φλ. κασέρι
½ φλ. τελεμές
3 κ.σ. κοπανιστή
1 φλ. φρέσκο δυόσμο ή ½ φλ. ξερό δυόσμο
2 κ.σ. σκόρδο αφυδατωμένο
5 φλ. κολοκύθια ξυσμένα
4 αβγά
1 φλ. τριμμένη φριγανιά
Αλάτι, 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το φύλλο: ανακατεύουμε όλα τα υλικά, ζυμώνουμε, αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί 1 ώρα. Αν χρησιμοποιούμε έτοιμο φύλλο το βγάζουμε από την κατάψυξη 2 ώρες πριν το χρειαστούμε, για να ξεπαγώσει με την ησυχία του.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη γέμιση:

Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπόλ τα κολοκύθια, τα τυριά, το πιπέρι, το δυόσμο και το σκόρδο. Ρίχνουμε πιπέρι, τα αυγά χτυπημένα και τη φρυγανιά. Δοκιμάζουμε το αλάτι
κανονικά δεν χρειάζεται αλάτισμα διότι η κοπανιστή είναι αρκούντως αλμυρή.

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί διαμέτρου 35 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C. Αν φτιάχνουμε μόνοι μας το φύλλο, χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια το ένα μεγαλύτερο από το άλλο.

Ανοίγουμε το μεγαλύτερο και το στρώνουμε στον πάτο του ταψιού. Αλλιώς στρώνουμε το ένα από τα δύο κατεψυγμένα φύλλα που πρέπει να έχουν ξεπαγώσει τελείως αφήνοντας να κρέμονται οι άκρες του έξω από το ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση και την ισιώνουμε κουνώντας το ταψί. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Πιάνουμε και τα δύο φύλλα μαζί και τα γυρίζουμε προς τα μέσα στρίβοντάς τα και φτιάχνοντας μια μπορντούρα ώστε να κλειστεί καλά η γέμιση μέσα. Χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και την αλείφουμε με ελαιόλαδο ή τη ραντίζουμε με νερό. Την ψήνουμε για 50 λεπτά.

Σαλάτα με κολοκυθάκια, μυζήθρα και πιπεριές

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B112Συνταγή από: arttable.gr

Υλικά

(για 4 άτομα)

1/2 κιλό μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένες σε κομμάτια

5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

400 γρ. μυζήθρα, θρυμματισμένη

1 ματσάκι ρόκα, καλά πλυμένη

1/3 φλιτζανιού φυλλαράκια δυόσμου

αλάτι

Για τη βινεγκρέτ

3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μπαλσάμικο

1/3 κ.γ. αλάτι

1/3 κ.γ. πιπέρι’

Εκτέλεση

1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές μέχρι να πάρουν χρώμα

2. Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ.

3. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τα σοταρισμένα υλικά μαζί με τη ρόκα, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε ξανά. Σκορπίζουμε από πάνω και τη θρυμματισμένη μυζήθρα και σερβίρουμε γαρνίροντας με φυλλαράκια δυόσμου.

ΠΗΓΗ

437672317 1459701068258829 2594984089575325665 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

σαραγλί
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

439966343 3878471582381193 4166508797902343463 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

420200191 3831262223763450 5937898279789837701 n
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

435891095 951597246314515 1742939746968452712 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

tyropitakia
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

439015369 994290938925875 1560222141892046557 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

437942904 1347047879799052 3994692562751837252 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

434919787 1361123411214979 862366430656765833 n
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Καταπληκτικό γλυκό στο ποτήρι με τσουρέκι που περίσσεψε!
Γλυκα58 λεπτά ago

Καταπληκτικό γλυκό στο ποτήρι με τσουρέκι που περίσσεψε!

440424584 8042792362407218 3494967600333818282 n
Συνταγές2 ώρες ago

Μπουκιά και απόλαυση! Σουπιές με σπανάκι και άγριο μάραθο

439941756 7538604539510074 6357426982988658132 n
Συνταγές3 ώρες ago

Ό,τι χρειάζεσαι για τα πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

440960138 3287187148250538 9090379090759966926 n
Συνταγές5 ώρες ago

Ψωμί με χαρούπι υγιεινό και πολύ νόστιμο

440420846 10228754259135499 2258485924416882689 n
Συνταγές7 ώρες ago

Θεϊκές ταλιατέλες με σπανάκι

438099572 2521169781400702 1617524657754110820 n
Συνταγές21 ώρες ago

Πολύ ωραία ιδέα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Νόστιμο Γλυκό στο πεντάλεπτο, με 4 υλικά, χωρίς να λερώνουμε κουζίνες!
Συνταγές21 ώρες ago

Νόστιμο Γλυκό στο πεντάλεπτο, με 4 υλικά, χωρίς να λερώνουμε κουζίνες!

429531362 2144911402522457 4890648921994139219 n
Συνταγές23 ώρες ago

Μεσολογγίτικο ρολό – ένα υπέροχο γλυκό με καρύδια ή αμύγδαλο, μέλι που μοσχοβολάει βούτυρο

439223028 10232770476673515 4151030529480419834 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Τζιγεροσαρμάς – ο θρακιώτικος κεφτές με ρύζι και συκώτι

434641771 899842421894030 5089479291513589713 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχα μουστοκούλουρα μαλακά, μυρωδάτα και γευστικότατα..

441579520 718362607153554 1509321233179437027 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Πορτοκαλόπιτα μυρωδάτη και ζουμερή – Σερβίρετε με παγωτό!

440981547 1102545100859773 2687399188896487261 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραίο κέρασμα !! Υπέροχα σοκολατάκια!

439520805 2174152989593831 8196640432467926937 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης – Πάρα πολύ ωραία

438885764 7467063543409895 3281727415284645627 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Spring rolls χειροποίητα με λαζάνια

276122570 3215707502084879 8808534629633874921 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπερβάλω καθόλου! Το γευστικό και δροσερό cheesecake που χρειαζόμαστε αυτές τις ημέρες!

439195857 1649426642261214 3860856873887055292 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Ευκολοι πατατοκεφτέδες – δείτε πως θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους

440795726 2519419561593056 4852923699347076685 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετική συνταγή για μια νηστίσιμη τυρόπιτα

440935821 3255929644701281 8876175808534840899 n
Γλυκα2 ημέρες ago

Κουλουράκια νηστίσιμα απλά και με σοκολάτα υγείας – η σοκολάτα πάει πολύ με το πορτοκαλί !!

438159559 10211293818579260 4656654419474642924 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Κλασσικό ελληνικό – Σήμερα φτιάξαμε Ιμάμ Μπαϊλντί

437121658 2355625268162037 7293358340021596418 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

tsoyrekia
Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

440878444 1941335446328565 3342859530485121667 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

431316162 2351313701731510 4317307073507487218 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα
Συνταγές3 ημέρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

pergamonto
Συνταγές3 ημέρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

438082358 950632566851652 2530834464536347482 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

440589003 3780881108905131 8526755502795189406 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

440963577 1478591159761161 1303801260732591932 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

440172552 406268832222161 4737433451326153227 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

439221046 3680641592208664 6943382501553607481 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..