Συνταγές
Πεντανόστιμα ψωμάκια καρότου που μπορείτε να τα απολαύσετε με πολλούς τρόπους – εξαιρετικά αφράτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά για 12 μεγάλα ψωμάκια
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
400 ml χλιαρό νερό
50 γραμμάρια λιωμένο φυτικό βούτυρο
2 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
100 γραμ καρότα
100 γρ ηλιόσποροι
1κιλ αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε ανακατεύοντας τη μαγιά με το χλιαρό νερό μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, τη ζάχαρη το τριμμένο καρότο, τους ηλιόσπορους και το βούτυρο λιωμένο και χλιαρό. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στο τραπέζι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ με ένα πανί από πάνω και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να τριπλασιαστεί σε μέγεθος στον πάγκο της κουζίνας. Χρειάζεται μία με δύο ώρες.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και τα φτιάχνουμε μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε μια αντικολλητική φόρμα25×30 εκ. η σε ενα ταψάκι που έχουμε απλώσει με χαρτί ψησίματος, και αφήνουμε τα ψωμάκια καρότου να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρεσουν!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.