Συνταγές
Ορίστε ένα κέικ νηστίσιμο πολύ ζουμερό και εντελώς διαφορετικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
1 φλιτζάνι=250 μλ.
Υλικά
1,5 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1,5 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι φυσικό
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
10 γραμμάρια (3 κ.γλ.) μπέικιν παουντερ
0,5 κουταλάκι σόδα μαγειρική
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 μέτρια καρότα στο ψιλό τρίφτη
2 μεγάλα μήλα κομμένα στα τέσσερα και κάθε τέταρτο στα τρία και μετά όλα σε λεπτές φέτες.
Από 1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο.
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το χυμό και το σιμιγδάλι ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε ένα πυρεξ στρωμένο με λαδόκολλα ή λαδωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά στο δικό μου φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα και σερβίρουμε σκέτο, ή με άχνη ζάχαρη .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”