Συνταγές
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα κουβερτούρας! Φοβερός και νόστιμος σκέτη απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 φλιτζ. λάδι
-2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
-3 φλιτζ. ζάχαρη
-4 φλιτζ. νερό
-2 ξυλάκια κανέλας, μισό κουταλάκι γαρύφαλλο
-1 κουβερτούρα
-150 γρ.καρύδια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει, γιατί ο χαλβάς θα μυρίζει έντονα.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 10 – 12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Παράλληλα βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη, το νερό και τις κανέλες και το γαρύφαλλο. Δεν μας νοιάζει να φτιάξουμε σιρόπι, αλλά να λιώσει η ζάχαρη και να βγούν τα αρώματα της κανέλας και από το γαρύφαλλο.
Οταν καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ρίχνουμε το καυτό μείγμα ζάχαρης και την κουβερτούρα ανακατεύοντας προσεκτικά γιατί πιτσιλάει και καίει, σαν λάβα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε πάλι επάνω την κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε, καπακώνουμε και αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι ο χαλβάς να κοχλάσει και να σωθούν τα υγρά.
Αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας και τον αδειάζουμε στην κλασική φόρμα του κέικ με την τρύπα.
Αφήνουμε να σταθεί για περίπου 20 λεπτά, ώστε να ξεφορμαριστεί χωρίς πρόβλημα. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα.
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.