Συνταγές
Ένας υπέροχος χαλβάς σιμιγδαλένιος με πολύ εύκολη εκτέλεση, αρωματικός, με κρουστή σάρκα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ελάτε να σας γλυκάνουμε, όποιος προλάβει πρόλαβε!
(χωρίς ξεχωριστή δημιουργία σιροπιού)
Η συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κούπα ελαιόλαδο μαζί με καλαμποκέλαιο (μισό-μισό)
-1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό και 1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
-3 κούπες νερό
-2 κούπες ζάχαρη
-λίγα αμύγδαλα ψημένα και τριμμένα πολύ καλά σε σκόνη
-ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-κανέλα, λίγη μέσα και μετά από πάνω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι σε πολύ σιγανή θερμοκρασία για ένα μισάωρο τουλάχιστον, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς το σιμιγδάλι.
Προσθέτουμε σιγά- σιγά μέσα στην κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκάλι και το τριμμένο αμυγδαλάκι.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ξεκολλήσει το μείγμα εντελώς από την κατσαρόλα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε σκεπασμένο το μείγμα για κανένα τεταρτάκι να φουσκώσει και άλλο το σιμιγδάλι και φορμάρουμε. Από πάνω μετά ρίχνουμε τριμμένη κανέλα!
Η συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..