Συνταγές
ΑΦΡΑΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-8 αυγά
-200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-100 γρ. ζάχαρη
-1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
-3 βανίλιες
-50 ml. ηλιέλαιο
-2 κτσ. κονιάκ
-ξύσμα ενός λεμονιού
ΣΙΡΟΠΙ
-2 ποτήρια νερού ζάχαρη
-2,5 ποτήρια νερού νερό
-1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
-φλούδες από ένα λεμόνι
-1 κουταλιά βούτυρο
-βράσιμο 7 με 8 λεπτά, αποσύρουμε από την εστία και μετά ρίχνουμε το βούτυρο
ΚΡΕΜΑ
-300 γρ. τυρί κρέμα
-400 ml. κρέμα γάλακτος με 35%λιπαρά
-ζάχαρη άχνη 4 με 5 κουταλιές (εξαρτάται ποσο γλυκιά τη θελουμε)
-δοκιμάζουμε και αναλόγως προσθέτουμε
-1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή ένα καψουλάκι
-η κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα πρέπει να ειναι κρύα
-τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε το μπέικιν πάουντερ με το σιμιγδάλι.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
Σε άλλη λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το ξύσμα 7 με 8 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν .
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τις βανίλιες και το κονιάκ.
Ρίχνουμε λίγη μαρέγκα λίγο από το σιμιγδάλι εναλλάξ και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα να ενσωματωθεί.
Αδειάζουμε στο ταψί που το έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου 45 με 50 λεπτά περίπου αναλόγως τον κάθε φούρνο.
Σιροπιάζουμε με χλιαρό το γλυκό και ζεστό το σιρόπι.
Όταν κρυώσει το γλυκό απλώνουμε τη κρέμα.
Ταψί 35 επί 25 εκ.
Η συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.