Συνταγές
Υπέροχος χαλβάς λαδιού με σιμιγδάλι – μπορείτε να τον φτιάξετε μόνοι σας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό ή αλεύρι
1 φλυτζάνι λάδι εκλεκτό
2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι μέλι
5 φλυτζάνια νερό
1/4 φλυτζανιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1/4 φλυτζανιού κουκουνάρια, (άμα θέλουμε)
1/4 φλυτζανιού σταφίδες
2 κομμάτια κανέλα ή μισό κουταλάκι σκόνη
5 γαρύφαλλα
1 φλούδα από ένα ακέρωτο λεμόνι
Εκτέλεση :
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά να βράσουν επί τρία λεπτά. Αφαιρούμε τα μυρωδικά με τρυπητή κουτάλα, διατηρώ το σιρόπι καφτό, (το αφήνουμε σκεπασμένο πάνω στο σβησμένο μάτι).
Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινο κουτάλι.
Το καβουρδίζουμε να ξανθύνει και ρίχνω τα καρύδια. Συνεχίζω το καβούρδισμα ανακατεύοντας πάντοτε σε σιγανή φωτιά και όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα κάστανο χρώμα, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνω τις σταφίδες και τα κουκουνάρια, προσθέτουμε το σιρόπι με προσοχή σιγά- σιγά γιατί αρχίζει να κοχλάζει και ανακατεύω. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην σιγανή εστία μέχρι να απορροφήσει το σιμιγδάλι το υγρό του.
Κατεβάζουμε και σκεπάζω με καθαρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας για πέντε λεπτά και κατόπιν φορμάρουμε το χαλβά σε μεγάλη φόρμα ή ατομικά φορμάκια, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Τρεις επιλογές χαλβάς, χαλβάς μόνο με σταφίδες, χαλβάς με καρύδια σταφίδες και κουκουνάρια στολισμένος με ρόδι και καρύδια.
Η Συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες επιλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!