Γλυκα
Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου αλάδωτο – ανεπανάληπτο μοναδικό με υπέροχα αρώματα που συνδυάζονται τόσο υπέροχα που είμαι σίγουρος ότι θα κάνει θραύση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δοκιμάστε το , φτιάξτε το και σίγουρα θα ξεχάσετε τα άλλα Βυζαντινά! Από τα πολύ αγαπημένα μου γλυκά και μας το έκανες και νηστίσιμο ότι πρέπει για την νηστεία – Και δροσερό και εύκολο και αλάδωτο γλυκό ψυγείου
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
για το σιρόπι
-500 γρ. νερό
-500 γρ. ζάχαρη
-1 στικ κανέλας
για τη βάση
-500 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
-200 γρ. ζάχαρη
-1/2 κτγ. μαστίχα
-1 κτγ. μπέικεν πάουντερ
-450 γρ. γάλα αμυγδάλου
για την κρέμα
-1200 γρ. γάλα αμυγδάλου
-120 γρ. κορν φλάουρ
-2 βανιλίνες
-250 γρ. ζάχαρη
για πασπάλισμα
-κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα για την συνταγή είναι η παρασκευή του σιροπιού. Ρίχνουμε τα υλικά σε μία μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 1 λεπτό. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Συνεχίζουμε με την βάση του γλυκού, χτυπώντας στο multi τη ζάχαρι, τη μαστίχα και το μπέηκιν πάουντερ. Σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, το σιμιγδάλι. και το μίγμα από το multi. Ανακατεύουμε με το σύρμα και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ 40Χ27 εκατοστών.
Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Επόμενο βήμα, βράζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρι, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε έως ότου να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανιλίνες και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο πυρέξ, αφήνουμε να κρυώσει, το καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Οταν το βγάλουμε από το ψυγείο, το κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι και δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο..
Καλή απόλαυση σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τα πιο λαχταριστά “γλυκό ψυγείου” ever!
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL