Συνταγές
Νηστίσιμα τρουφάκια με φρυγανιά και πορτοκάλι, πολύ όμορφα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lena Ma-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Υλικά
1 φλυτζάνι νερό
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι κακάο
1 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα) + μπισκότα νηστίσιμα εμπορίου (digestive ή gran cereale)
1 ποτηράκι του κρασιού χυμό πορτοκάλι (μπορείτε να βάλετε και λίγο κονιάκ ) ή μισό φλυτζάνι από αυτό που χρησιμοποιήσατε για τα άλλα υλικά
1 1/2 φλυτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
τρούφα για επικάλυψη , μονόχρωμη ή πολύχρωμη
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά , ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Όταν πάρει βράση , αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει.
Κοσκινίζουμε μέσα στο σιρόπι το κακάο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Κατόπιν προσθέτουμε τη φρυγανιά και τον χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε ζύμη που στέκεται όμορφα.
Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα να σφίξει λίγο για να μπορέσουμε να το πλάσουμε.
Αφού σφίξει πλάθουμε μπαλάκια και τα ρολάρουμε στην τρούφα.
Βάζουμε σε καραμελόχαρτα και διατηρούμε στο ψυγείο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lena Ma-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”