Συνταγές
Μπούτια κότας με σος λεμονιού στη χύτρα ταχύτητας και για συνοδευτικό καστανό ρύζι με άγρια μανιτάρια και κορυφές από αγρια σπαράγγια (αγρελια)
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
6 μπουτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλ. ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
2 κ. σ. μουστάρδα
Χυμός από 2 λεμόνια
1/2 κούπα κρασί λευκό καλής ποιότητας
Πιπεριές πολύχρωμες σε μπαστούνια κομμένες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγη πάπρικα
Δεντρολίβανο
½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
1 1/2 κ.σ κορν φλαουρ
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, βάζουμε το λάδι στην χύτρα ταχύτητας και το θωρακίζουμε . Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τη μουστάρδα, το λεμόνι, 1 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να ψηθεί βάση των οδηγιών της κάθε χύτρα σε χαμηλή φωτιά 25′ λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Ανοίγουμε τη χύτρα αφού φύγει ο ατμός όλος και αφαιρούμε λίγο απο το ζουμί για να λιώσουμε το κορν φλαουρ.
Το προσθέτουμε στη χύτρα, ανάβουμε το μάτι και αφήνουμε 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα, ένω ήμαστε από πάνω για να μην κολλήσει.
Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.
Για το ρύζι:
1 κούπα καστανό ρύζι
1 κύβο λαχανικών
Λίγες κορυφές άγρια σπαράγγια (αγρελια)
Λίγα άγρια μανιτάρια
Άλατι
Φρεφκοτρυμμενο πιπέρι
Φλεικς παρμεζάνας
Εκτέλεση
Βάζουμε να βράση το ρυζι σε κατσαρόλα με νερό. Προσθέτουμε 1 κύβο λαχανικών και λίγο αλάτι.
Λίγο πριν ψηθεί το ρύζι προσθέτουμε λίγα άγρια μανιτάρια και λίγες κορυφές από αγρια σπαράγγια. Αφήνουμε μέχρι να ψηθεί το ρύζι και το στραγγίζουμε.
Προσθέτουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο και τα φλεικς παρμεζάνας και Φρεφκοτρυμμενο πιπέρι.
Σερβίρουμε με το κοτόπουλο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”