Συνταγές
Μια γεύση που θα σας εκπλήξει ευχάριστα – μπουρεκάκια με κόκκινη κολοκύθα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά γέμισης
Τριμμένη κολοκύθα
Ζάχαρη
Σιμιγδάλι
Σταφίδες
Ηλιόσπορους
Καρύδια χοντροκομμένα
Κανέλλα
Γαρύφαλλο
Βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού
Όλα στο μπολ και ανακατεύουμε
(Τις αναλογίες τις κανονίζουμε.)
Εκτέλεση
Τυλίγουμε σε φύλλο κρούστας, ψεκάζουμε με νερό επάνω, ψήνουμε με αέρα στούς 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξτε τα πιο αφράτα μπουρεκάκια που γίνονται τόσο εύκολα που δε φαντάζεστε.
Η συνταγή είναι από Maria Mavrovouniotou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
-5OO gr. αλεύρι γοχ.
-250 gr. στραγγιστό γιαούρτι
-100 gr. ηλιέλαιο
-1 σφηνάκι κρύο νερό
-1 αυγό
-1 φακελάκι ξηρή μαγιά
-1 κτγ. αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
-500 gr. τυρί φέτα
-150 gr. πράσινη πιπεριά
-2 αυγά
-1 κτγ. ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και ζυμώνω.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το τυρί, προσθέτουμε τις πιπεριές, τα αυγά και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε τη ζύμη μου σε δύο μέρη.
Ανοίγουμε το ένα κομμάτι σε φύλλο και το κόβουμε σε μικρούς κύκλους.
Σε κάθε κύκλο βάζουμε λίγη γέμιση και τον κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Το άλλο κομμάτι της ζύμης το ανοίγουμε και αυτό σε φύλλο, αδειάζουμε πάνω του την υπόλοιπη γέμιση και το τυλίγουμε σε σχήμα ρολού.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Maria Mavrovouniotou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.