Συνταγές
Επειδή χωρίς γλυκό δεν γίνεται – ορίστε ένα καταπληκτικό γλυκό με κολοκύθα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Χρυσούλα Παπανικολάου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1050 γρ. κολοκύθα, 2 μύτες μαχαιριού τζίντζερ σε σκόνη, 750 γρ. γιαούρτι πλήρες, 4 βανίλιες, 6 αυγά, 6 κτσ. κόρν φλάουερ, 110 γρ. καστανή ζάχαρη, ξύσμα από ένα πορτοκάλι, βούτυρο ή μαργαρίνη για τη φόρμα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στις αντιστασεις.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, καθαρίζουμε το κολοκύθι και κόβουμε σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε το τζίντζερ, καθαρό είναι περίπου 750 γρ.
Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, το βγάζουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει, μετά αλέθουμε στο μπλέντερ, το αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Με το σύρμα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε τα 3 αυγά και της 3 κτσ. κόρν φλάουερ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Στο άλλο μπολ που είναι η κολοκύθα ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη τα 3 αυγά και ανακατεύουμε.
Ριχνουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και τις 3 κτσ. κόρν φλάουερ και ανακατεύουμε μέχρι να έχει ένα λείο αποτέλεσμα, αυτό είναι το γλυκό αλλά εγώ από κάτω έβαλα φύλλο σφολιάτας που το έψησα λίγο μόνο 15 με 20 λεπτά, και το τρύπισα με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει.
Την επόμενη φορά θα το κάνω εγώ.
Τη ζύμη λοιπόν την έβαλα στη μέση της φόρμας, ένα κουτάλι λίγο μεγαλούτσικο γιαούρτι, επάνω από αυτό έβαλα 2 κτσ. κολοκύθι και έτσι συνέχισα μέχρι να τελειώσει το μείγμα έψησα στους 180 βαθμούς κελσίου αντίστασης για μια ώρα περίπου.
Βάζουμε το ξυλάκι και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο πάντα ανάλογα με το φούρνο.
Η συνταγή είναι από Χρυσούλα Παπανικολάου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.