Συνταγές
Θεϊκό γλυκό! Ένα γλυκό έργο τέχνης η τούρτα μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ελενη τσιουκανη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ένα παντεσπάνι με 9 αυγά,1 ποτήρι ζάχαρη,
2 ποτήρια φαρινάπ,1 μπέικιν,2 βανίλιες,
8 κουταλιές σούπας νερό,4 κουταλιές σούπας κακάο.
Χτυπάμε χωριστά κρόκους με ασπράδια.
Τα ασπράδια μαρέγκα τα ρίχνω στο τέλος και ανακατεύω χωρίς μίξερ.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25×35 εκ. ρίχνουμε το μείγμα
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
ΣΙΡΟΠΙ:
2 1/2 ποτήρια νερό,2 1/2 ποτήρια ζάχαρη,
μια φλούδα λεμόνι,και μια βανίλια.
Βράζουμε για 3-4 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού έψησα, έκοψα το παντεσπάνι σε δύο κομμάτια σιρόπιασα και χτύπησα 2 σαντιγί
γιώτης στο μεταλλικό κουτί με 2 καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Έστρωσα τη μισή κρέμα σκέπασα με το άλλο κομμάτι και σιρόπιασα ξανά.
Έριξα την υπόλοιπη κρέμα και έτριψα κουβερτούρα.
Δε βάζουμε και λίγη μερέντα λέω…..και να το αποτέλεσμα
Η Συνταγή είναι από ελενη τσιουκανη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Τούρτα όπως μας αρέσει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Έλλη Παπαριστείδη-Χρυσές Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μία συσκευασία έτοιμο παντεσπάνι σοκολάτα για τη βάση, το σιρόπιαΖουμε με σιρόπι από γλυκό κουταλιού που αραίωσουμε με λίγο ζεστό νερό.
Αν δεν έχουμε σιρόπι βράζουμε 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα νερό και μισό κουταλάκι χυμό λεμονιού για 5 λεπτά.
Κρέμα:
χτύπάμε δύο κουτιά μόρφατ καλά να αφρατέψουν, πρόσθετουμε δύο έτοιμα καραμελωμένα ζαχαρούχα και πάλι καλό χτύπημα.
Σε μία πιατέλα βαζουμε παντεσπάνι-κρέμα τρεις φορές. Μετά, ζέσταινουμε ένα ακόμη καραμελωμένο ζαχαρούχο και σχημάτισουμε λίγες γραμμές με το κουτάλι πάνω στο γλυκό.
Στο υπόλοιπο ζεστό ζαχαρούχο ριχνουμε μείγμα από 80γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη και 100γρ φρέσκο γάλα που λιώσαμε σε αυτοσχέδιο μπεν μαρί, ενσωμάτωσουμε καλά, κάλυψουμε την τούρτα στα πλάγια και το περίσσευμα το ριξουμε επάνω με ένα κουτάλι.
Άφηνουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει καλά πριν κοπεί.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Έλλη Παπαριστείδη-Χρυσές Συνταγές”