Συνταγές
Εάν δεν αγαπάς τα γλυκά, δοκίμασε αυτό και ξαναμιλάμε.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Το σημερινό μας γλυκό θυμίζει τούρτα, είναι στην κυριολεξία πεντανόστιμο και φτιάχνεται με απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι. Είναι από τα γλυκά που τα φτιάχνεις την πρώτη φορά και αναρωτιέσαι γιατί δεν το έκανες νωρίτερα! Καλή απόλαυση!
Υλικά
Για τη Βάση
-100 γρ. ζάχαρη
-175 ml. γάλα
-50 γρ. κακάο
-100 γρ. βούτυρο
-300 γρ. πτι μπερ
Για τη Κρέμα
-1 λίτρο γάλα
-200 γρ. ζάχαρη
-100 γρ. νισεστέ
-2 κρόκους αυγών
-50 γρ. βούτυρο
-2 βανίλιες
Για τη Γκανάζ
-100 ml. γάλα
-200 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε προετοιμάζοντας τη βάση του γλυκού μας φτιάχνοντας ένα σιρόπι. Βράζουμε λοιπόν για 5 λεπτά την ζάχαρη, το γάλα και το κακάο.
Στη συνέχεια, κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο.
Σπάμε τα μπισκότα και περιχύνουμε με το χλιαρό μείγμα. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί. Τέλος, βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Συνεχίζουμε με την κρέμα του γλυκού μας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρύο γάλα, την ζάχαρη, το νισεστέ, τους κρόκους και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει το μείγμα κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με το βούτυρο και τις βανίλιες.
Κατόπιν, απλώνουμε την χλιαρή κρέμα πάνω από την κρύα βάση, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο.
Εν συνεχεία φτιάχνουμε τη γκανάζ. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το γάλα.
Απλώνουμε την χλιαρή γκανάζ πάνω από την κρέμα και βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Έτοιμο το γλυκό μας! Δοκίμασε το και πες μου αν σου άρεσε.
Δες τη συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!