Γλυκα
Γλυκό για κάθε περίσταση! Πολύ ωραία κ εύκολη συνταγή!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή μετρημένη και σε κούπες!
..είναι όλα τα λεφτά, εύκολο , γρήγορο και πεντανόστιμο, ένα γλυκό υπερπαραγωγή
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
για το παντεσπάνι
-300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει ή 2 κούπες
-250 γρ. ζάχαρη ή 1 κούπα
-450 γρ. γάλα ή 2 κούπες(η 2η μετρημένη 1 δάχτυλο πιο κάτω)
-200 γρ. ηλιέλαιο ή 1 κούπα (μετρημένη 1 δάχτυλο πιο κάτω)
-70 γρ. κακάο ή 7 κτσ.
-2 μέτρια αυγά
-1 πρέζα αλάτι
-2 βανιλίνες ή 1 κτσ. υγρή βανίλια
για το γλάσο
-800 γρ. ζαχαρούχο γάλα ή 2 κουτάκια
-200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο θρυμματισμένη
για τη σαντυγί
-500 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
-70 γρ. ζάχαρη
για πασπάλισμα και διακόσμηση
-νιφάδες κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπωλ, το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρι, το κακάο και τις βανιλίνες.
Συνεχίζουμε με το αλεύρι.
Αφού χωρίσουμε τους κρόκους από τα ασπράδια 2 αυγών, ρίχνουμε τους κρόκους στο μίγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αλατίζουμε ελαφρώς τα ασπράδια στο δικό τους μπωλ και ανακατεύουμε με το μίξερ έως ότου να γίνουν μαρέγκα.
Αδειάζουμε την μαρέγκα στο πρώτο μίγμα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 25Χ30 εκ., και αδειάζουμε το μίγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου 20 έως 25 λεπτά.
Στη συνέχεια, παρασκευάζουμε το γλάσο.
Αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο γάλα, ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε έως ότου το γάλα να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα και αδειάζουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να λιώσει η κουβερτούρα.
Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
Κάνουμε τρύπες σε όλο το παντεσπάνι και αδειάζουμε ομοιόμορφα το ζεστό γλάσο. Με τη μαρίζ, πιέζουμε ελαφρώς το γλάσο για να εισχωρήσει σε όλο το παντεσπάνι.
Αφού κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της σαντυγί. Χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μπωλ την κρέμα γάλακτος και σταδιακά ενσωματώνουμε τη ζάχαρι.
Οταν η σαντυγί είναι έτοιμη, την αδειάζουμε στο γλυκό και την στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες της κουβερτούρας.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
To “Γλυκό “ είναι έτοιμo!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ και ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι για περισσότερα:
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!