Συνταγές
Δεν έτυχε πέτυχε – γλυκό κολοκύθα χωρίς ασβέστη με ξυνό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Βούλα Βήττα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τα σπόρια και τις ίνες, τη φλούδα την έκοψα κομμάτια και την έβαλα 4 έως 5 ώρες σε νερό με ένα φακελάκι ξυνό, 2 κιλά κολοκύθα και 2 παρά κάτι ζάχαρη.
Έβρασα το σιρόπι 5 λεπτά, έριξα την κολοκύθα, έβρασα κάνα εικοσάλεπτο μαζί με κανέλα ξύλο.
Την αφήνουμε όλη νύχτα και ξαναέβρασα να δέσει το σιρόπι.
Γίνεται πιο ωραίο με αριδα αλλά δεν είχα αλλά και κομμάτια έγινε μια χαρά και τραγανή.
Η συνταγή είναι από Βούλα Βήττα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε
από τα αγαπημένα μας – Γλυκό κουταλιού κολοκύθα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Μαδικα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και κόβουμε με το ειδικό εργαλείο αριδα σε κομμάτια.
Βάζουμε τα κομμάτια σε λεκάνη με ασβεστόνερο περίπου 2 λίτρα νερό και 1 ποτήρι ασβέστη μαλακό.
Τα άφηνουμε 5 ώρες τα έβγαλα και τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
Τα βράζουμε 2 φορές για 5 λεπτά με ξυνό λεμόνι και 1 φορά σκέτο νερό.
Βάζουμε στην κατσαρόλα στα 2 κιλά κολοκύθα, 2 κιλά ζάχαρη, 6 ποτήρια νερό και βράζουμε, προς το τέλος προσθέτουμε 500 γρ. γλυκόζη, 4 βανίλιες και 4 φύλλα αρμπαρόριζα.
Την επόμενη μέρα βράζουμε πάλι λίγο για να δέσει το σιρόπι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Μαδικα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”