Συνταγές
Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης και Κορμός Σοκολάτας! 2 υπέροχες Συνταγές από τις Χρυσοχέρες!
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΚΡΕΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Λιτρο γαλα
250γμ. Βιταμ πλακα
1 νεροποτηρο ζαχαρη
3/4 νεροποτηρου σιμιγδαλι ψιλο
2 βανιλιες
2 φυλλα σφολιατα
Ζεσταίνουμε γάλα με βιταμ. Προσθέτουμε ζάχαρη, σιμιγδάλι, βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρεμά.
Βουτυρώνουμε ταψί , στρώνουμε 1 φύλλο σφολιάτα και ρίχνουμε την κρεμά αφού κρυώσει λίγο.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και τυλίγουμε προς τα μέσα. Κάνουμε αρκετές τρυπούλες με πιρούνι, βουτυρώνουμε και ψηνουμε σε αέρα στους 180( για 30′ 40′).
Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Βάζουμε στο μπολ 1 κούπα άχνη ζάχαρη με 250 γραμμάρια βιταμ και το ζυμώνουμε. Ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας κακάο, λίγο κονιάκ και τα ενώνουμε!
Οπότε παίρνουμε μπισκότα Πτι Μπερ και αρχίζουμε βουτώντας τα μπισκότα σε γάλα βάζουμε στο μπισκότο, αυτό που ετοιμάσαμε ποιο πάνω. Κλείνουμε με μπισκότα και συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσει το μείγμα και τα μπισκότα!
Οπότε το τυλίγουμε σε λαδόκολλα, ή μεμβράνη, ή και σε σακούλα και το τοποθετούμε κατάψυξη όλη νύχτα! Την επόμενη το κόβουμε και ρίχνουμε πάνω γλασσο, 130 γραμμάρια κουβερτούρα, 130 γραμμάρια κρέμα γάλακτος!
Συνοδεύουμε με παγωτό!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.