Συνταγές
Μπισκοτογλυκό με λίγα υλικά – εύκολο γρήγορο δροσερό και πεντανόστιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για ταψάκι νούμερο 20*20 είναι
Περίπου ενάμιση πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ + 600 μλ γάλα ( για να χτυπήσουμε την κρέμα)
Λίγο γάλα για να βουτήξουμε το μπισκότα
400 μλ σαντιγύ το πράσινο κουτί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε μία στρώση στο ταψάκι από τα μπισκότα που τα έχουμε βουτήξει για λίγο στο γάλα.
Χτυπάμε την κρέμα με το γάλα και βάζουμε τη μισή ποσότητα πάνω στα μπισκότα.
Ξαναβάζουμε μπισκότα που έχουμε βουτήξει ξανά στο γάλα
Το υπόλοιπο μισό από την κρέμα και ξανά μπισκότα από πάνω.
Χτυπάμε τη σαντιγύ και τι βάζουμε πάνω από τα μπισκότα. Από πάνω έβαλα τριμμένα καρύδια .
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για εύκολο και γρήγορο μπισκοτογλυκό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αργυρώ Βλαχογιάννη”
ΥΛΙΚΑ
1 λιτρο γαλα
1 πακετο μπισκοτα
4 κ.σ. κορν φλαουρ
2 κ.σ. κακαο
2 κ.σ. πραλινα
10 κ.σ. ζαχαρη
2 βανιλλινεσ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βρέχεις τα μπισκότα του πακέτου με λίγο γαλα, στρώνεις τα μισά σε ένα ταψάκι και κρατάς τα υπόλοιπα στην άκρη.
Κρέμα 1:
σε κατσαρολάκι βάζεις το μισό γάλα, 2 κουταλιές κορν φλάουρ, τη μισή ζάχαρη, μια βανιλλινη.
Ανακατεύεις συνεχώς, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει.
Κρέμα 2
ομοίως κάνεις την δεύτερη κρέμα
με τα υπόλοιπα υλικά.
Το άλλο μισό γάλα, την βανιλλινη,την πραλίνα και τη ζάχαρη!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αργυρώ Βλαχογιάννη”