Συνταγές
Κλασικό μπισκοτογλυκό με ινδοκαρυδο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ ένα μορφάτ σε μεταλλικό κουτί, μία βανίλια και ένα κουτί συμπυκνωμένο γάλα, πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ ένα φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ με τρία φλυτζάνια κρύο γάλα.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα, προσθέτουμε ένα φλυτζάνι ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Θρυμματίζουμε ένα πακέτο μπισκότα πτι-μπερ και ένα πακέτο γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα τσέρκι Νο 24., βάζουμε περιμετρικά όρθια μπισκότα πτι-μπερ και γεμίζουμε με το μείγμα.
Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και τριμμένο μπισκότο.
Η συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΑ
Η συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “Οι Νέες Συνταγές της μελι-τζ-Αννας”.
ΥΛΙΚΑ
-2 αυγά μικρά
-200 γρ. ινδοκαρυδο
-150 γρ. ζάχαρη
-40 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα τα αυγά χτυπάμε με το σύρμα, βάζουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, βάζουμε λίγο- λίγο το βούτυρο, ανακατεύουμε, βγάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Παίρνουμε μίγμα σε μέγεθος καρυδιού, πλάθουμε σε μπαλάκια και πατάμε λίγο να γίνει πλατύ, πιέζουμε λίγο στην μέση βάζουμε 1 κερασάκι, κάνουμε σχέδιο από τα πλαϊνά με πιρούνι, βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Η συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.