Συνταγές
Δύο εξαιρετικά γλυκά για κάθε περίσταση – Μπισκοτίνα και Μωσαϊκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μπισκοτίνα γίνεται γρήγορα και είναι πολύ νόστιμη!
Υλικά:
3 dream topping
3 ποτ.γάλα όχι γεμάτα
2,3/4 πακέτα morning coffee
νουτέλα
λίγο γάλα για τα μπισκότα
1κγ.βούτυρο φυτικό
μορτίζες
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα Dream topping με το γάλα για 5 λεπτά να γίνουν σαντιγί. Χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη την κρέμα.Στο ένα μπολ βάζουμε 3 κουταλιές νουτέλα.
Μουσκεύουμε λίγο τα μπισκότα με το γάλα και βάζουμε μια στρώση στο παΐρεξ.
Μετά βάζουμε εναλλάξ την άσπρη σαντιγί,μπισκότα
την σαντιγί με την νουτελα.Το κάνουμε αυτό 4 φορές. Εξαρτάται από το παΐρεξ πόσο μεγάλο είναι.
Γαρνίρουμε με 2-3κ.σούπας νουτέλα που έχουμε λιώσει με 1κγ.βούτυρο σε μπεν μαρί και μορτίζες .
Μωσαϊκό μόνο με τζέλλυ και φρούτα.Πολύ δροσερό και ανάλαφρο για το Καλοκαίρι.
Υλικά:
5 φακελάκια τζέλλυ -ζελέ διάφορες γεύσεις και χρώματα
2 φακελάκια τζέλλυ-ζελέ κίτρινο λεμονιού
1 κομπόστο μεγάλο διάφορα φρούτα
(λίγα κεράσια)
προαιρετικά λίγα αμύγδαλα σπασμένα
Βάζουμε 1 1/2 ποτήρι νερό για το κάθε φακελάκι.Τα βαζουμε σε ορθογώνια παίρεξ να κρυώσουν λίγο στο ψυγείο να παγώσουν.
Όταν παγώσουν τα κόβουμε σε τετράγωνα τα βάζουμε σε μια κούπα μεγάλη και τα ανακατεύουμε. Έχουμε στραγγίσει τα φρούτα.
Κάναμε και 2 φακελάκια τζέλλυ λεμονιού κίτρινο με 1 1/2 ποτήρι νερό ζεστό και μετά βάζουμε και 1 1/2 ποτήρι το σιρόπι του κομπόστου.
Ανακατεύουμε καλά τα φρούτα στα κομμένα τζέλλυ και τέλος τους βάζουμε το τζέλλυ λεμονιού και λίγα σπασμένα αμύγδαλα αν θελουμε.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.