Συνταγές
Μπακλαβάς από τα χεράκια μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε τον πιο ωραιότερο μπακλαβά, σαν της γιαγιάς!
Νόστιμη συνταγή από “Besha Mecolli Budhraki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για 100 φύλλα
για το ζυμάρι:
3φιλτζανακια του καφέ γιαούρτι 3 φιλτζανακια.γαλα 3 φιλτζανακια σπορελιο 4 κρόκους 2 αυγά ολόκληρα 1 κγ μπεικιν παουντερ, 1κσ χυμό λεμόνι 1 πρέζα αλατι 1 κλ. αλεύρι κουλα , 2 σακουλάκια νισεστε για το άνοιγμα του φύλλου .500 γραμμάρια βούτυρο καλό 700 γραμμάρια καρύδια 2 κσ φρυγανιά 1 κγ κανέλα . Για το σιρόπι 1800 γρ.ζαχαρη 1λ 500γρ .νερο 250 γραμμάρια μέλι
Εκτέλεση
ζυμώνουμε και αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί το ζυμάρι μετα το χωρίσουμε σε μικρά μπαλιτσες αφήνουμε αλλα 30 λεπτά ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε μικρά φύλλα όσο 1 πιάτο του γλυκού ενώνουμε τα φυλλα 10 μαζί πασπαλίζοντας με νισεστέ χωρίς να τα βουτυρώνουμε ανάμεσα
ανοίγουμε φ΄Θλλο μεγάλο σε καθε στρώσΗ αλείφουμε με βούτυρο λιωμένο βάζουμε 45 φυλλα βουτυρώνω και πασπαλίζουμε με καρύδια στρώνω πέντε φύλλα πασπαλίζουμε ξανά βούτυρο και καρύδια
βάζουμε αλλα 5 φυλλα ξανά καρύδια βάζουμε τα υπόλοιπα 45 φύλλα κόβουμε τον μπακλαβά στο σχήμα πού μάς αρέσει βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να πάρει χρώμα χαμηλώνουμε στους 150 βαθμούς για 2 ώρες 30 λεπτά .
βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά προσθέτουμε το μέλι και 1 φέτα λεμόνι 2 βανίλιες και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά σιροπιάζω και τα δύο ζεστά.
Καλή επιτυχία σε όποιον δοκιμάσει να την φτιάξει! Καλή σας απόλαυση..
Νόστιμη συνταγή από “Besha Mecolli Budhraki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”