Συνταγές
Γλύκισμα το φαγητό – μπακαλιάρος πλακί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Kaloti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 μπακαλιάρος παστό φιλέτο
Που το έχουμε κόψει το έχουμε βάλει σε νερό για 2 μέρες αλλάζοντας το νερό
1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε φέτες λεπτές
1 πιπεριά πράσινη ψηλοκομμενο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Σταφίδες ξανθές
2 ντομάτες τριμμένες
1 κουτί κονκασε ντομάτας
Αλάτι πιπέρι ρίγανη μπούκοβο 2 κ ς ξύδι
Μισό ποτήρι κρασί
3 φύλλα δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρουμε τα κρεμμύδια στη κατσαρόλα με λάδι μαζί με τη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να βράσει για 5 λ
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε όλο το μίγμα βάζουμε και το μπακαλιάρο λίγο λάδι ρίγανη και στο φούρνο ψήνουμε στους 200 για 2 ώρες σε αντίσταση νερό δεν βάζουμε καθόλου
Η Συνταγή είναι από Maria Kaloti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Είναι λίγο παρεξηγημένη…. αλλά είναι η καλύτερη παρέα για τον μπακαλιάρο
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
5 πατάτες μέτριες προς μεγαλούτσικες
5 σκελίδες σκόρδο μεγαλούτσικες
Χυμό από λεμόνι τόσο όσο να το νιώθετε στο στόμα
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο βραστό νερό από μπακαλιάρο,
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα σε ένα κατσαρολάκι βάζω το ένα κομμάτι μπακαλιάρο με νεράκι να βράζει αν έχουμε από ουρά με κοκαλάκι ακόμη καλύτερα.. σε ένα άλλο κατσαρολάκι κόβουμε πατάτες και τις βράζουμε όταν γίνουν αυτά τα δύο μέσα στο μπλέντερ ρίχνουμεπρώτα.
Τα σκόρδα με το ελαιόλαδο ,το αλάτι το λεμόνι..
Για την παραπάνω ποσότητα θα χρησιμοποιήσουμε χυμό από 2 λεμόνια.. στην συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες καυτές όπως είναι από την κατσαρόλα χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνει μία αλοιφή στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό του μπακαλιάρου
υπολογίζουμε να γίνει αραιή υφή της και παράλληλα δεμένη… όσο πρέπει.
Το κομμάτι του μπακαλιάρου που έχουμε βράσει το σερβίρουμε στο πιάτο με ελαιόλαδο λεμόνι και σκορδαλιά.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.