Συνταγές
Μια μηλόπιτα όνειρο σκέτη απόλαυση – με αφράτο παντεσπάνι και σιρόπι καραμέλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
120 γρ ζάχαρη
100 γρ βούτυρο
Χυμό από 2 πορτοκάλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
4 αυγά
100 γρ ζάχαρη
120 γρ αλεύρι
2 βανίλιες
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν παουντερ
2 κουταλιές ηλιέλαιο
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ
4 μήλα
Κανέλα για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε να ζεσταθεί το τηγάνι και ρίχνουμε τη ζάχαρη σταδιακά ανακατεύοντας να λιώσει και να γίνει καραμέλα, προσθέτουμε το βούτυρο και αφού λιώσει ρίχνουμε το χυμό από τα πορτοκάλια σε αυτό το σημείο η καραμέλα θα πετρώσει αλλά ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά σιγά σιγά θα λιώσει και την αδειάζουμε στο ταψί.
Καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε σε φετακια και τα στρώνουμε στο ταψί πάνω από την καραμέλα, πασπαλιζουμε με κανέλα και κλείνουμε με αλουμινόχαρτο.
Έχουμε ανάψει το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε το ταψί για 30 λεπτά να μαλακώσουν τα μήλα. Αυτό το κάνουμε γιατί το παντεσπάνι ψήνεται γρήγορα και τα μήλα δεν προλαβαίνουν να μαλακώσουν και μένουν τραγανά.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη, τα χτυπάμε να αφρατέψουν 5 – 6 λεπτά, ρίχνουμε τις βανίλιες και το αλεύρι κοσκινισμενο με το μπέικιν παουντερ, ανακατεύουμε απαλά προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το αδειάζουμε στο ταψί που το βγάζουμε από το φούρνο όπως είναι ζεστό και ψήνουμε περίπου 35 λεπτά αναλόγως το φούρνο.
Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα .
Ταψάκι με διάμετρο 25 εκατοστά.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.