Υλικά
550 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό, πλήρες
200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
30 γρ. τσάι, κατά προτίμηση μαύρο
350 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ με το σύρμα περίπου για 2 λεπτά
80 γρ. κρόκος αυγού (είναι περίπου 4 κρόκοι μέτριων αυγών)
40 γρ. ζάχαρη
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
Για το γλυκό βύσσινο
100 γρ. ζάχαρη
500 γρ. φρέσκα βύσσινα, χωρίς το κουκούτσι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε περίπου για 5 λεπτά, να μαλακώσουν.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους και 200 γρ. από την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με το σύρμα περίπου για 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να λιώσει η ζάχαρη.
Στύβουμε με τα χέρια μας τις ζελατίνες, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μίγμα του γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα (πριν αρχίσει να κοχλάζει).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει ελαφρώς.
Αδειάζουμε την κρέμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε μία ομογενοποιημένη κρέμα.
Μοιράζουμε την μπαβαρουάζ σε χαμηλά ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο περίπου για 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το γλυκό, γαρνίρουμε με 2-3 κουταλιές γλυκό βύσσινο ή όποιο άλλο γλυκό του κουταλιού μας αρέσει και έχουμε στο ντουλάπι μας.
Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.