Συνταγές
Ώρα για καφεδάκι !!!! Που θα το συνοδεύσω με μία ζεστή Μηλόπιτα !!!! Σάς περιμένω να τόν ποιουμε παρέα ☕☕
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Χτυπάμε 3 αυγά
Ρίχνουμε 100 γρ γάλα
50 γρ λάδι
2 κουταλάκια μπαικιν παουντερ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε κυβακια 3 μήλα
Κόλα στο ταψί 28 νούμερο και βάζουμε βιταμ ρίχνουμε τα μήλα λίγη κανέλα και το χυλό να πάει παντού.
Έχουμε προθερμανη το φούρνο αντιστάσεις στους 200 βαθμούς και ψήνουμε γύρω στα 40 λεπτά ανάλογα με τη κουζίνα του καθενός
Ξεφορμαρουμε ρίχνουμε λίγη άχνη ζάχαρη και έτοιμη
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Απίστευτη μηλόπιτα πολύ ωραία φτιαγμένη με τέλειο χρώμα και δέσιμο κρέμας.
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής από “Βικη Αναματερου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Υλικά για την κρέμα:
600γρ. Γάλα
4 κουτ.σουπ κορν φλαουερ
100 γρ. Ζάχαρη
1 βανίλια
Σε ένα κατσαρολάκι, κάνουμε την κρέμα μας, όπως όλοι γνωρίζουμε
Αφού γίνει η κρέμα μας, την αφήνουμε να κρυώσει και τη σκεπάζουμε με διαφάνεια
Υλικά για τη ζύμη της μηλόπιτας:
200 γρ. Βιτάμ
200 γρ. Ζάχαρη
2 αυγά
200 γρ. Γάλα
1 κουτ.γλ.κανέλα
1 κουτ.γλ.γαρύφαλλο
1 κουτ.σουπ.κονιάκ
Εκτέλεση
Τα χτυπάμε στο μίξερ με τη σειρά που σας τα γράφω!!
Μετά προσθέτουμε στο ζυμάρι μας, το κοκκινισμένο αλεύρι μαζί με το κορν φλαουερ
300 γρ. Αλεύρι φαρίνα
2 κουτ.σουπ κορν φλαουερ
Και μόλις γίνει η ζύμη μας, βάζουμε σε ένα τσέρκι Νο 22, τη μισή ζύμη, μετά την κρέμα μας, (που έχει κρυώσει), μετά την υπόλοιπη ζύμη! Και τέλος 2 κόκκινα μήλα, κομμένα σε λωρίδες
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου στις αντιστάσεις
ΠΡΟΣΟΧΉ να περιμένετε 10 λεπτά περίπου να κρυώσει η μηλόπιτα, γιατί μέσα έχει την κρέμα και να μην σας χαλάσει το σχέδιο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΕΛΕΝΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ”