Συνταγές
Μαρέγκες μαστιχωτές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
4 ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ ζάχαρη άχνη,
100γρ ζάχαρη κρυσταλλική,
μία πρέζα αλάτι,
1 βανίλια .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ καθαρό ρίχνουμε τα ασπράδια με το αλάτι και τη βανίλια χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να αφρατευει ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη την κρυσταλλική μέχρι να αρχίζει να πάρει ένα σατινέ χρώμα
Στο τέλος ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε σιγά σιγά ,αν θέλουμε βάζουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής
Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και κάνουμε ροζέτες πάνω σε λαδόκολλα
Ψήνουμε πάνω-κάτω στους 160 βαθμούς για λίγα λεπτά τους αποθηκεύουμε σε γυάλινο δοχείο
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.