Συνταγές
Τραγανές μαρέγκες με τέλειο χρώμα! (Μπεζεδες)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Βικη Αναματερου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”
ΥΛΙΚΑ
150 γρ ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ σούπας χυμό λεμονιού
150 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
150 γρ άχνη ζάχαρη διπλό κοσκινισμένη
2 βανιλιες κάψουλες
Χρώμα πάστα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε προσεχτικά τα ασπράδια από τους κροκους
τα βάζουμε μαζί με το χυμό λεμονιού στο μίξερ και τα χτυπάμε 5 λεπτά
Ρίχνουμε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη και τις 2 βανιλιες χτυπάμε αλλά 5 λεπτά πρέπει το μείγμα να κάνει κορυφές στον αναδευτήρα και να μην πέφτει αν γυρίσουμε ανάποδα τον κάδο
Ρίχνουμε σε δόσεις την διπλό κοσκινισμένη άχνη και ανακατεύουμε με τη μαριζ σιγά σιγά μέχρι να τελειώσει
Βάζουμε σε σακούλα με μύτη και κάνουμε τα σχέδια πάνω σε λαδόκολλα
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 100 βαθμούς αντιστάσεις 2 μισή ώρες κλείνουμε το φούρνο και τους αφήνουμε μέσα να κρυώσουν γίνονται τραγανοι μέχρι μέσα
Την πάστα με το χρώμα μπορούμε να τη βάλουμε σε όλο το μείγμα η να το βάλουμε γραμουλες μέσα στην σακούλα του κορνε όπως στη φωτό
Η Συνταγή είναι της κ. Βικη Αναματερου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”