Συνταγές
Οι πιο ωραίοι μπεζέδες / μαρέγκες που έχεις κάνει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Υλικά:
120 γρ Ασπράδια
120 γρ Κρυσταλλική ζάχαρη
120 γρ Ζάχαρη άχνη
5 γρ Κορν φλάουρ η Νισεστέ
5 γρ χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ με το σύρμα και αρχίστε το χτύπημα. Στην αρχή ξεκινήστε σε χαμηλή ταχύτητα , μέσα σε 1 λεπτό σταδιακά θα αυξάνετε μέχρι να φτάσετε στο μάξιμουμ και προσθέστε τον χυμό λεμονιού . Μόλις αρχίσει να δημιουργεί γραμμές το σύρμα αρχίστε να προσθέτετε την κρυσταλλική ζάχαρη λίγη λίγη σαν ψιλόβροχο .
Συνεχίστε το χτύπημα για 15 λεπτά περίπου , μέχρι η μαρέγκα να γίνει σφιχτή και λαμπερή.
Κοσκινίζουμε την άχνη με το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στην χτυπημένη μαρέγκα .. Ανακατεύουμε με μαρίζ από κάτω προς τα πάνω να ενσωματώσουμε την άχνη με απαλές κινήσεις για να έχουμε ένα σταθερό αποτέλεσμα . Σε αυτό το σημείο αν τους θέλετε χρωματιστούς προσθέτετε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις .
Βάζουμε το μίγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτό κορνέ με χοντρή τρύπα η χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι σούπας . Στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, το οποίο θα στερεώσετε με λίγη μαρέγκα στις τις 4 άκρες του, για να μην κουνηθεί όσο δουλεύετε ..
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 90 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα. Κατεβάστε την θερμοκρασια στους 70 βαθμούς και ψήστε για ακόμη 3 ώρες αντιστάσεις αν τους θέλετε στο κέντρο ελαφρά μαστιχωτούς η 4 ώρες αν τους θέλετε τραγανούς μέχρι την καρδιά .
Όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, ανοίξτε την πόρτα του φούρνου βάζοντας μια διπλωμένη πετσέτα εκεί που κλείνει η πόρτα ώστε να μείνει μια χαραμάδα και αφήστε μέσα τις μαρέγκες μέχρι να κρυώσουν τελείως .
Η Συνταγή είναι από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.