Συνταγές
Η πιο μυρωδάτη και πεντανόστιμη μηλόπιτα που έχουμε κάνει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
3 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
100 ml. σπορέλαιο
150 ml. χυμό μήλου, (εγώ είχα ανάμεικτο χυμό που είχε μήλο)
1 κτσ. κανέλα
2 κτγ. μπέικην
1/2 κτγ. μαγ. σόδα
300 γρ. αλεύρι γοχ.
2 μεγάλα κόκκινα μήλα κομμένα σε κυβάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά +ζάχαρη+λάδι+χυμό, ρίχνουμε μετά τα στερεά υλικά.
Προσθέτουμε στο τέλος τα μήλα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ότι έχουμε.
Λαδώνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε το μείγμα.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά περίπου.
Η γεύση και το άρωμά της είναι το κάτι άλλο.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα πιάτα!
Μία μηλόπιτα κέικ που θα κάνει την διαφορά.
Η Συνταγή είναι από κ. Γαρυφαλιά Γ. Κάκαρη – “SYNTAGES ME AGAPI”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι ολικής
2 κτγ. μπέικιν πάουντερ, (αυτή τη φορά το αντικατέστησα με φαρίνα)
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2/3 ποτηριού ζάχαρη ή την αντίστοιχη ποσότητα στέβιας
1 ποτήρι γάλα 1,5% λιπαρά ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι, (έως 5% λιπαρά)
4 μεγάλα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 ποτηριού σταφίδες μαύρες και ξανθιές
1/4 ποτηριού καρύδια
4 αυγά, κανέλα
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη, μετά προσθέτουμε λάδι, γάλα ή το γιαούρτι, βανίλια και τέλος το αλεύρι. Δεν χτυπάμε πολλή ώρα αφότου προσθέσουμε το αλεύρι απλώς να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα) .
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 28 εκ., ρίχνουμε το μισό μείγμα, απλώνουμε τα μήλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά κανέλα.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 170-200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Η Συνταγή είναι από κ. Γαρυφαλιά Γ. Κάκαρη – “SYNTAGES ME AGAPI”.