Συνταγές
Μία διαφορετική τυρόπιτα σε φόρμα του κέικ – απλά εκπληκτική
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
10 φύλλα κρούστας, τα λεπτά για μπακλαβά
1 ποτήρι (100 γρ. ) αλλαντικό Lanchionmeat η ότι άλλο σας αρέσει
200 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. Χαλούμι τριμμένο
200 γρ. Φρέσκια αναρη (ανθότυρο) τριμμένη
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς ρομβους
2 κ.γ κοφτές μπέικιν πάουντερ
120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
για το χυλό:
4 μεγάλα αυγά
150 ml γάλα
130 ml ελαιόλαδο
1 τενεκέδακι (100 ml ) σόδα η αναψυκτικό spraid
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τη φέτα, την βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά το αλλαντικο και τις πιπεριές. Αναμιγνύουμε το μπέικιν πάουντερ με το σιμιγδάλι, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύμε να ενσωματωθούν.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε ένα ένα φύλλο, πασπαλίζουμε 1-2 κ.σ απο το μείγμα τυριών πάνω στο φύλλο και μαζεύουμε το φύλλο, διπλώνοντάς το από τη μικρότερη πλευρά σαν βεντάλια και το τοποθετετουμε αφράτο, χωρίς να το πιέσουμε στη βάση μιας λαδωμένης μεγάλης φόρμας του κέικ και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο τοποθετώντας το κάθε φύλλο βεντάλια πάνω από τα προηγούμενα.
Ενα από τη μια πλευρά και ένα από την άλλη στο κύκλο της φόρμας μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Κρατάμε 2-3 φύλλα για το τέλος και τα τοποθετούμε τσαλακωμένα σκέτα μέσα στη φόρμα.
Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, τη σόδα η το spraid, το ελαιόλαδο και χτυπάμε ξανά.
Με μια μεγάλη κουτάλα αδειάζουμε προσεκτικά το υγρό μείγμα πάνω στη φόρμας και με ένα ξυλάκι για σουβλάκια τρυπάμε την τυρόπιτα για να απορροφήσει το χυλό εύκολα. Θα ρίξουμε όλο το χυλό, θα απορροφηθεί από τα φύλλα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180′ C βαθμούς για 40′ λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσοξανθο χρώμα.
Την αφήνουμε να κρυώσει πριν την βγάλουμε από τη φόρμα και να την κόψουμε.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για τυρόπιτασου ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”