Συνταγές
Λαχταριστή νοστιμότατη τυρόπιτα .. Να την απολαύσετε..!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Κοκμοτού– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το φύλλο
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας κοφτή αλάτι
30 γρ ελαιόλαδο
30 γρ ξύδι
νερό όσο πάρει ( περίπου 650-750 ml χλιαρό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζω το αλεύρι-κάνω λακουβίτσα- ρίχνω μέσα το λάδι, το αλάτι, το ξύδι, το νερό. Ζυμώνω από έξω προς τα μέσα. Η ζύμη να είναι μαλακή και να μην κολλάει. Φτιάχνω ένα μικρό φρατζολάκι. Το χωρίζω στην μέση, και το μισό στα 6 ή 4 μέρη ανάλογα τι φύλλο θέλω. Βάζω σε ταψί με λαδόκολα. Σκεπάζω με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνω γύρω στην 1 ώρα να ξεκουραστεί για να μην μου μαζεύει όταν το ανοίγω.
Υλικά για την γέμιση
500 ml κατσικίσιο και αγελαδινό γάλα
400 γρ φέτα
350 γρ τριμμένα τυριά (γκούντα, ρεγκάτο, γραβιέρα)
2 αυγά βιολογικά
5 κουταλιές σούπας γεμάτες νεσεστέ
πιπέρι λευκό
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί και ανάβουμε το μάτι , ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Όταν πήξει ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα τυριά και την φέτα χοντροκομμένη.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε με μια μεβράνη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε .
Ανοίγουμε το φύλλο μου όπως επιθυμουμε (ανοίγουμε με νεσεστέ γιατί μου αρέσει το φύλλο να είναι βελούδινο).
Μοιράζουμε ισόποσα τα φύλλα μου, λαδώνουμε χωρίς να ακουμπάω το πινέλο (βουτάμε και περιφέρουμε το πινέλο λαδομένο επάνω από το φύλλο , επαναλαμβάνουμε αν χρειάζεται), ρίχνουμε την γέμισή μου και την μοιράζω ομοιόμορφα. Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα. Φτιάχνουμε τον κόρθο μου (την άκρη του φύλλου μου που έχουμε λαδώσει καλά ), χαράζουμε μέχρι κάτω, αλείφουμε με αυγό , ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 ανάλογα τον φούρνο μου για περίπου μια ώρα.
Όταν ψηθεί βγάζουμε από το ταψί μου για να μην μουλιάσουν τα φύλλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Κοκμοτού– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.