Συνταγές
Υπέροχα δείχνουν – θα τα λατρέψεις – Αγαπημένα, λαχταριστά πισία πιροσκί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αθηνά Σύρμαλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι νερό+1 γάλα
1κουταλάκι αλάτι+1 ζάχαρη
1φακελάκι ξερή μαγιά
1κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χλιάρενουμε τα 2 υγρά,μέσα σε μία λεκανίτσα βαζουμε την μαγιά,την ζάχαρη και το αλάτι.
Ριχνουμε και τα 2 υγρά,ανακάτεψα με το χέρι ωσότου διαλυθεί η μαγιά. Ριχνουμε το ελαιόλαδο και συνέχισα με το αλεύρι (βαζουμε τόσο όσο να μην κολλάει στο χέρι μου η ζύμη. Περίπου 750 με 800 γρ..) Αφηνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί,με τον παραδοσιακό τρόπο,την τύλιγουμε με μεμβράνη και μετά με κουβερτούλα, 1ώρα περίπου ωσότου διπλασιασθεί.
Ετοίμαζουμε την γέμιση,φετούλα τριμμένη.Του πηγαίνει πάρα πολύ και πατάτα βρασμένη,λιωμένη,περασμένη στο τηγάνι,με κρεμμυδι,πιπέρι και άνηθο.
Κανουμε την εξής διαδικασία :
αλεύρωνουμε ελαφρώς ενα ταψί,παιρνουμε μια μικρή ποσότητα από το ζυμάρι και το άνοιγα μέσα σ’ένα πιάτο,στο οποίο είχα κι εκεί αλεύρι για να χρησιμοποιουμε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μου.Άνοιγουμε φυλλαράκι,έβαζα την φετούλα, δίπλωνουμε πίεζα τις άκρες
Τοποθετούτουμε μέσα στο ταψί.Αφού τελείωνουμε με όλη τη ζύμη,βαζουμε αρκετό λαδι στο τηγάνι να κάψει,τηγάνιζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ενα ωραίο χρώμα..
ΥΓ..Φυσικά όταν τα βγάζουμε από το τηγάνι,τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Η Συνταγή είναι από Αθηνά Σύρμαλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.