Συνταγές
Λαχανοντολμάδες στην γάστρα με σάλτσα αυγολέμονο – μια ζωγραφιά το πιάτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 μεγάλο αφράτο λάχανο για ντολμαδες
750 γρκιμά ανάμεικτο 500 γρ μοσχάρι250 γρ χοιρινό
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Αλάτι πιπέρι λάδι 1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
Για την σάλτσα αυγολέμονο
2 κ σ κοφτές κορν φλάουερ
2 αυγά
1-2 λεμόνια
Εκτέλεση
Κοβουμε το λάχανο σταυρωτά από κάτω και το βάζουμε σε αλατισμένο νερό να ανοίξει.Αφαιρουμε προσεκτικά τα φύλλα και κοβουμε τα χοντρά μέρη.
Σε μια λεκάνη βάζουμε τους κιμαδες το κρεμμύδι το σκόρδο το ρύζι τον ψιλοκομμένο μαϊντανό το φρεσκο κρεμμυδάκι αλάτι πιπέρι την πάπρικα και λίγο λάδι και ζυμώνουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στρώνουμε τα χοντρά μέρη που αφαίρουμε από το λάχανο κάτω στην γάστρα.Παιρνουμε ένα κομμάτι από το λάχανο βάζουμε από μια κουταλιά από το μείγμα του κιμά και τυλίγω.Τους βάζουμε επάνω από τα φύλλα τους καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λάχανα Ρίχνουμε λάδι και νερό μέχρι το ύψος των λαχανοντολμάδων κλείνουμε το καπακι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μιάμιση ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Στην μέση του χρόνου κοιτάζουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νεράκι ακομα γιατί θέλουμε να μείνει ζουμάκι για να φτιάξουμε την σάλτσα αυγολέμονο.
Για την σάλτσα αυγολέμονο
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μισό φλ από το νερό που βραζουμε το λάχανο κρύο και διαλυουμε μέσα τις δυο κ.σ κορν φλάουερ το βάζουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μόλις άρχιζει να πήζει κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Στο μούλτι βάζουμε 1 ποτήρι από το ζουμί του φαγητου ζεστό των χυμό από 1-2 λεμόνια και τέλος τα 2 αυγά τα χτυπάμε όλα μαζί και μετά το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα με το κορν φλάουερ.Το βάζουμε στην φωτιά και ανακατέυουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.Σερβιρουμε τους λαχανοντολμαδες με την σάλτσα από επάνω!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.