Συνταγές
Γρήγορη και θρεπτική κρέμα σοκολατένια με γάλα αμυγδάλου και πραλίνα φουντουκιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά για 3-4 ποτήρια:
660 ml γάλα αμυγδάλου
1 φακελάκι κρέμα σοκολάτας που βράζει
1 γεμάτη κ.σ καστανή ζάχαρη
Πραλινα φουντουκιου
Επιπλέον:
3 μπισκότα
2 τριμμένα μπισκότα
Γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στα ποτήρια σπάμε με τα χέρια μας από 1 μπισκότο. Προσθέτουμε από 1 κ.σ πραλινα φουντουκιού.
Σε κατσαρολακι ρίχνουμε την σκόνη κρέμα σοκολάτας και προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη.
Τοποθετούμε στο μάτι σε σιγανή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει και να κάνει φουσκάλες.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως την κρέμα στα ποτήρια.
Αφήνουνε 5′ λεπτά να κρυώσει και προσθέτουμε τριμμένο μπισκότο και ένα κομματάκι γλυκό κουταλιού.
Σερβίρουμε μετα απο 20′ λεπτα η αφήνουνε να κρυώσουν στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για σπιτική Κρέμα κακάο, έτσι απλά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleni Saltaoura -Pastry Designs Group”
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα
4 κσ κακάο
4 κσ κορν φλάουερ
1 φλ γεμάτο ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρατάμε ένα ποτήρι γάλα.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με το κακάο και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να ζεσταθούν, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το κακάο.
Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο ποτήρι με το γάλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Σερβίρουμε σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleni Saltaoura -Pastry Designs Group”