Συνταγές
Πολύ γευστική και ανάλαφρη κρέμα μπουγάτσα !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Despo Ermogenous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
6 κσ.corn flour
3 κσ. αλεύρι
9-10 κσ. ζάχαρη
1 εβαπορέ, 2 ποτ νερό, 5 ποτ γάλα ή 9 ποτ. γάλα
1 βανίλια
3 κρόκους αυγών
λίγο ανθόνερο
1 κσ. βούτυρο
1 φρέσκα κρέμα 200ml
10 φύλλα κρούστα που τα έχουμε βάλει στο φούρνο να πάρουν χρυσάφι χρώμα και τα σπάζουμε με τα χέρια μας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε φύλλα λίγη άχνη και κανέλα, κρέμα, πάλι φύλλα, κανέλα και άχνη, κρέμα, φύλλα λίγο ανθόνερο, ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Καλή επιτυχία αν την δοκιμάσετε.. Περιμένουμε τα σχόλιά σας και παμε να μαγειρέψουμε παρέα!
Νόστιμη συνταγή από “Despo Ermogenous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Για δες παρακάτω άλλη μια θαυμάσια συνταγή για μπουγάτσα σουρωμένη – λαχταριστή εύκολη & αγαπημένη
Συνταγή από “Νικολέττα Πετροπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ζαχαρούχο
1 φλυτζάνι βούτυρο
Ζάχαρη άχνη κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βουτυρωμενο πυρέξ η ταψάκι, σουρώνουμε τα φύλλα πλισε!!Ριχνουμε λιωμένο το βούτυρο να πάει παντου
Ψήνουμε για 15 λεπτά
Στη συνέχεια, διαλύουμε σε ένα μπωλ το ζαχαρούχο με ενάμισυ κουτί νερό
Μετράμε στο κουτί με το γάλα
Το ρίχνουμε πάνω από τα φυλλα και ψήνουμε για 30 λεπτά
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Καλή επιτυχία αν την δοκιμάσετε.. Περιμένουμε τα σχόλιά σας και παμε να μαγειρέψουμε παρέα!
Συνταγή από “Νικολέττα Πετροπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Για δες παρακάτω άλλη μια θαυμάσια συνταγή για μπουγάτσα με κρέμα που γίνεται στο τσακ μπαμ
Η Συνταγή είναι από κ. Anastasia Anastasia Anastasia– “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ:
1 πακετο ψιλα φυλλα κρουστας ή μπακλαβα,1 πλακα βουτυρο λιωμενο,1 ζαχαρουχο,2 ποτηρια νερο,αχνη & κανελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βουτυρωνουμε ενα ταψακι μετριου μεγεθους.Τοποθετουμε ολα τα φυλλα σουρωτα και τα ραντιζουμε με το λιωμενο βουτυρο.Ψηνουμε για 30΄ στους 180 ή μεχρι να ροδοκοκκινησουν.
Βγαζουμε το ταψι & προσθετουμε το ζαχαρουχο αφου το διαλυσουμε σε 2 ποτηρια νερο.Ψηνουμε για αλλα 20΄.Κοβουμε σε κομματια & πασπαλιζουμε με αχνη και κανελα πριν σερβιρουμε.
Καλή επιτυχία αν την δοκιμάσετε.. Περιμένουμε τα σχόλιά σας και παμε να μαγειρέψουμε παρέα!
Η Συνταγή είναι από κ. Anastasia Anastasia Anastasia– “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.