Συνταγές
Πολύ αγαπημένα τραγανά και νόστιμα , φρέσκα κουλούρια Θεσσαλονίκης
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
250 ml χλιαρό νερό
1 φακ.ξερη μαγιά
1 κ.γ .ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1κ.σ.ταχινι
Αλεύρι γ.ο.χ. περίπου τώρα 400 με 450 γρ.
1 ποτήρι νερο+2κ.σ.μελι ,σουσάμι για την επικάλυψη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό προσθέτουμε το λαδί και τέλος το αλεύρι με το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά η ζύμη είναι αφράτη ,εύπλαστη και δεν κολλάει στα χεριά. Τη χωρίζουμε σε μπαλάκια τα πλάθουμε να γίνουν λίγο μακρόστενα τα τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Τα αφήνουμε για 15 λεπτά. ΜΕΤΚΑ τα πλάθουμε σε κορδόνι το γυρνάμε σε πέταλο και πλέκουμε τα δυο κορδόνια. Τα περνάμε από το νερόμελο και το σουσάμι και τα βάζουμε στο ταψί με λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για 10 λεπτά.
ΜΕΤΚΑ τα πιάνουμε με το χέρι και τα ανοίγουμε να ανοίξουν. Μην τα φοβάστε δεν παθαίνουν τίποτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς αέρα για 10 με 15 λεπτά .Γίνονται υπέροχα αφράτα μέσα τραγανά από έξω
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”