Συνταγές
Αφράτα και λαχταριστά Κουλούρια Θεσσαλονίκης
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 κιλό Αλεύρι λευκό σκληρό, 2 φακελάκια μαγιά ξερή, 500 γραμμάρια νερό χλιαρό, 2 κσ. αλάτι, 50 γραμμάρια ζάχαρη,1 κουταλιά της σούπας ταχίνι, 100 γραμμάρια μαργαρίνη λιωμένη, Σουσάμι.
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ Αναμιγνύεται όλα τα υλικά εκτός το σουσάμι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 20 ίσα μέρη τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα να μήν μας ξεραθούν Σχηματίζουμε κορδόνια και φτιάχνουμε στρογγυλό κουλούρι Βάζουμε σε ένα μπωλ αρκετό νερό εγω μέσα στο νερό έβαλα και ζάχαρη την ανακατεψα καλά μέχρι να διαλυθεί στο νερό και σε ένα άλλο μπωλ βαζω αρκετό σουσάμι βουτάμε κάθε φορά το κουλούρι πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι
τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου να φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με ένα ταψάκι στον πάτο με νερό για να δημιουργητε ατμός ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά να πάρουν ωραίο χρυσάφι χρώμα. Τα διατηρούμε μαλακά και Αφράτα μέσα σε μεταλλικό κουτί.
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.