Συνταγές
Σήμερα φτιάξαμε σιμιτία, τα γεμιστά κουλούρια με προέλευση από την Πόλη!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελινα Σκλαβου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500-600 gr. φαρίνα, 200 ml. ζεστό γάλα, 200 ml. ζεστό νερό, 90 ml. ηλιέλαιο, 2 κτσ. ζάχαρη, 1 αυγό, 1 κτγ. αλάτι, 1 μαγιά.
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε στο κέντρο την μαγιά, νερό, γάλα και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει.
Σκεπάζουμε για 45 λεπτά και μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια. Πλάθουμε μπαστουνάκια, ανοίγουμε με το χέρι, γεμίζουμε ζαμπόν, τυρί και κλείνουμε καλά.
Ανά 2 μπαστουνάκια κάνουμε πλεξούδες και τις κλείνουμε σαν κουλούρια. Βουτάμε σε ζαχαρόνερο και σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
*Εγώ τα χώρισα και σε μικρότερα κομμάτια και έκανα περισσότερα.
Η Συνταγή είναι από Ελινα Σκλαβου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Τα πιιο ωραία κουλουράκια που έχουμε φτιάξει
Η Συνταγή είναι από Giota Fragkou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυρο γάλακτος
400 γρ. ζάχαρη
5 αβγά
1/2 κούπα τσαγιού γάλα χλιαρό με 1 κτγ. αμμωνία
Το χυμό από 1 πορτοκαλι με 1 κ γλυκου σόδα και το ξύσμα του
15 γρ. μαχλέπι
1/3 κτγ. μαστίχα κοπανισμένη
900 έως 1000 γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η ζύμη κολλάει λίγο την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα ή 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω- κάτω.
Αλείφουμε με αβγό και λίγο γάλα. Χρόνος ψησίματος περίπου 20 λεπτά ανάλογα το φούρνο ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Ότι είναι σπιτικό είναι και πιο νόστιμο.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιάξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς.
Η Συνταγή είναι από Giota Fragkou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.