Γλυκα
Κολοκυθόπιτα γλυκιά – απλά υπέροχη σε γεύση, άρωμα και χρώμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Dhmhtra Merdzhanova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
μικρή κολοκύθα, που τη λέμε «βιολί», με τόσο πλούσιο χρώμα, γλυκιά.
το σιγοβράζουμε για λίγο αφού το τρίψουμε προσθέτοντας στο τέλος 1-2 κομμάτια βούτυρο.
Όχι όμως για πολύ για να μην βγάλει τα υγρά του.
Χρησιμοποίησουμε 1 πακέτο κρούστες, παίρνοντας 2 κρούστες η καθεμία, ράντισουμε 2 κουταλιές της σούπας λίπος / μείγμα βουτύρου και λαδιού / από πάνω
βαλουμε 3 κουταλιές της σούπας στη μια άκρη. από την έτοιμη κολοκύθα, πάνω της 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη /γιατί αγαπάμε τα γλυκά/κανέλα και τυλίγεται 1-2 φορές
στην υπόλοιπη κρούστα πασπαλίζουμε 2 κουταλιές της σούπας καρύδια και τελείωσουμε το ρολό. Το αλείφουμε ξανά με λίπος από πάνω. Ψήσιμο. στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου, στους 200
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη όταν κρυώσει.
Η Συνταγή είναι από Dhmhtra Merdzhanova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για τέλεια γλυκιά κολοκυθόπιτα, καλοψημένη με ωραία γέμιση, τραγανό φύλλο και σίγουρα πεντανόστιμη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodosia Halvatzh-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
1 μισή ποτήρι νερό 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ λάδι σπορέλαιο 1 κουταλάκι μαγιά σκόνη λίγο αλάτι και λίγο ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας ξύδι αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μας μαλακή.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε να ξεκουραστεί καμία ώρα. Ανοίγω μπαλάκια ίσα με 1 μπαλάκι του τένις και κάνω φυλλαράκι αλείφοντας με βιτάμ το κόβω σε σχήμα ηλίου και διπλώνω. Αφήνω στο ψυγείο τυλιγμένο σε σακούλα. Για την βρασμένη κολοκύθα αφού την πάτησα καλά να φύγουν τα νερά έβαλα μέσα τριμμένο καρύδι μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη η και περισσότερο όσο γλυκό το θέλετε 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό λίγο λάδι. κανέλα γαρύφαλλο 1 βανίλια για άρωμα….αν θέλετε και σταφίδες.
Άνοιξα τα φύλλα μου και έκοψα σε 3 λωρίδες και έβαλα στη σειρά κολοκύθι και τύλιξα σε μπαστούνι. Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Από πάνω αφού κρύωσε έριξα άχνη ζάχαρη και κανέλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodosia Halvatzh-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”