Connect with us

Γλυκα

Κλασσική συνταγή για Κορμό σοκολάτας με αφράτη γέμιση και απίθανη γεύση

Υλικά: 65 γρ. αλεύρι 4 αυγά 30 γρ. σκόνη κακάο 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι 135 γρ. ζάχαρη 1 πρέζα στιγμιαίο καφέ 2 κ.σ. σπορέλαιο Για τη γέμιση: 150 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα 240 γρ. κρέμα γάλακτος Για το γαρνίρισμα: Κακάο σε σκόνη 30 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα 30 γρ. κρέμα γάλακτος   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε […]

Published

on

KORMOS ME AFRATI GEMISI min

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά:

65 γρ. αλεύρι
4 αυγά
30 γρ. σκόνη κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
135 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα στιγμιαίο καφέ
2 κ.σ. σπορέλαιο

Για τη γέμιση:
150 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα
240 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το γαρνίρισμα:
Κακάο σε σκόνη
30 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα
30 γρ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε 1 ταψί 30×40 εκατοστά και καλύπτουμε με λαδόκολλα. Σε μετρίου μεγέθους μπολ ρίχνουμε αλεύρι, κακάο, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρώς με σύρμα.

Σε μεγαλύτερο μπολ, προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μίξερ μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κίτρινο χρώμα και να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια βάζουμε το λάδι και χτυπάμε έως ότου ενσωματωθεί πλήρως. Απομένει να ρίξουμε στιγμιαίο καφέ και χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού, από το μικρότερο μπολ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσουν τα υλικά.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί που βουτυρώσαμε και απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια, φροντίζοντας να καλύψει καλά τις γωνίες.

Ψήνουμε περίπου 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και όσο περιμένουμε κόβουμε 1 κομμάτι λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο. Αυτό θα βοηθήσει να μην κολλήσει το παντεσπάνι.

Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τραβάμε το παντεσπάνι μαζί με τη λαδόκολλα για να αναποδογυρίσουμε πάνω στο κομμάτι που πασπαλίσαμε με κακάο. Αφαιρούμε με προσοχή τη λαδόκολλα που ψήθηκε το παντεσπάνι, και όσο είναι ακόμα ζεστό τυλίγουμε σε ρολό μαζί με το κομμάτι χαρτιού που υπάρχει από κάτω. Προσοχή! Πρέπει να τυλίξουμε όσο είναι ζεστό, διαφορετικά θα κάνει ρωγμές. Μέχρι να κρυώσει, πάμε να φτιάξουμε τη μους σοκολάτας.

Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση

Θα φτιάξουμε αυτοσχέδιο Μπεν Μαρί για να λιώσει η σοκολάτα και αναμιχθεί με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε σε πυρίμαχο μπολ τη σοκολάτα, 120 γρ. κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω σε ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει. Αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς.

Σε άλλο μπολ προσθέτουμε τα υπόλοιπα 120 γρ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πήξει. Χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα από το αυτοσχέδιο Μπεν Μαρί. Όταν τα υλικά δέσουν και αφρατέψουν, σημαίνει πως η μους σοκολάτας είναι έτοιμη. Απομένει να τη χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε τον κορμό σοκολάτας.

Ήρθε η ώρα να ξετυλίξουμε το παντεσπάνι, να αδειάσουμε τη γέμιση και να την απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Τυλίγουμε καλά, φροντίζοντας να αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.

Όσο περιμένουμε να κρυώσει ο κορμός σοκολάτας, πάμε να φτιάξουμε τη γαρνιτούρα. Βάλτε να λιώσει σε αυτοσχέδιο Μπεν Μαρί, ίση ποσότητα σοκολάτας και κρέμα γάλακτος. Μόλις είναι έτοιμο, πάρτε 1 κουτάλι και περιχύστε πάνω από το γλυκό σχηματίζοντας γραμμές. Για να ολοκληρωθεί πλήρως ο κορμός σοκολάτας πασπαλίζουμε περιμετρικά με σκόνη κακάο.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές6 ημέρες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές5 ημέρες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλεια συνταγή!!! Κουταλιά και απόλαυση για την καλύτερη σοκολατόπιτα

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές13 ώρες ago

Δροσερή σαλάτα φράουλα – γιατί μας αρέσουν τα φρούτα στις σαλάτες

Συνταγές15 ώρες ago

Δε δοκίμασες ποτέ μακαρονόπιτα; Πολύ καλή για τις νηστείες!!

Συνταγές17 ώρες ago

Αύριο ανοίγουμε σουβλατζίδικο!! Πίτες με κιμά από κόκορα

Συνταγές19 ώρες ago

Ελάτε να σκαρώσουμε μια καρυδόπιτα

Συνταγές21 ώρες ago

Ένας εκλεκτός αλλά και ξεχωριστός μεζές – καβουρμάς πρόβειος

Συνταγές23 ώρες ago

Της τεμπελιάς το φαγητό – γεμιστά, εύκολα και γρήγορα μαγειρεμένα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα Λαζαράκια επιστρέφουν – Εύκολη, πασχαλινή συνταγή για αφράτα σταφιδόψωμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου – φράουλενιο και σοκολατένιο χωρίς τύψεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Ένα υπέροχο λικέρ μανταρίνι γεμάτο αρώματα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν έχουμε λόγια!! Ντολμαδάκια γιαλαντζί μοσχομυριστά

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι γευστικό και αφράτο – Καλή σας απόλαυση!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ομορφιές και καλλιτεχνήματα, είναι αυτά; Έτοιμα και τα δικά μας πασχαλινά κουλουράκια και του χρόνου με υγεία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρεκάκια – συνταγή που δεν θα την αλλάξεις ποτέ !

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπεργευστικά καλαμαράκια στιφάδο μελωμένα με κρεμμύδια στην χύτρα…

Συνταγές3 ημέρες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γλυκό – μαλεμπί με υποβρύχιο μαστίχα.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ντολμαδάκια με τα πρώτα φρέσκα αμπελόφυλλα!

Συνταγές4 ημέρες ago

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ – Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο κέρασμα! Τιραμισού που όλοι αγαπάμε!

Συνταγές4 ημέρες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατα κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάρτε γιαούρτι και κοπιάστε να φάμε ντολμαδάκια γιαλαντζί

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη πατατοσαλάτα σε ταρτιέρα

Συνταγές5 ημέρες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές5 ημέρες ago

Μόνο που τα βλέπεις σου τρέχουν τα σάλια σου – ριζότο και χταποδάκι με μελιτζάνες

Συνταγές5 ημέρες ago

Από τα καλύτερα! Ρόλο κιμά γεμιστό με κασέρι γαλοπούλα και πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη – έγινε μούρλια

Συνταγές5 ημέρες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές5 ημέρες ago

Σπιτικοί λουκουμάδες με μέλι καρύδια και κανέλα.. και όποιος προλάβει!

Συνταγές5 ημέρες ago

Πασχαλινά κουλουράκια αμμωνίας.. και του χρόνου να είστε καλά!

Συνταγές5 ημέρες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Exit mobile version