Συνταγές
Καταπληκτικό γλυκό – καταϊφάκια με γέμιση καρύδι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο κανταΐφι
170 γρ βούτυρο καθαρισμένο ( για όσους νηστεύουν μαργαρίνη ή ελαιόλαδο)
Καρύδι χοντροτριμμένο
Κανέλα τριμμένη
Φυστίκι Αιγινης για πασπάλισμα
ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού
Βράσιμο 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κανταΐφι σε κομμάτια δυο τριών εκατοστών, το βάζουμε σε μια λεκάνη και το αφρατευουμε.
Έχουμε βάλει το βούτυρο να λιώσει ,σουρώνουμε και παίρνουμε το καθαρό από την επιφάνεια ,το νερό που μένει κάτω το πετάμε .
Βουτυρώνουμε με πινέλο τις θήκες και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στο κανταΐφι ,με τα χέρια μας το ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού .
Βάζουμε στις θήκες μια ποσότητα σχεδόν μέχρι τη μέση και πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού, αφού τα γεμίσουμε όλα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μεχρι να πάρουν λίγο χρώμα, τα βγαζουμε
βάζουμε ένα κουταλάκι καρύδι με κανέλα σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι πιέζουμε πάλι με το ποτήρι και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα .
Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι και ριχνουμε κουταλιά κουταλιά, τα αφήνουμε να τραβήξουν τα βγαζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με φυστίκι Αιγινης .
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.