Connect with us

Γλυκα

Καταπληκτικό μιλφέιγ που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά της Αργυρώς

Υλικά  1 φύλλο έτοιμο φύλλο σφολιάτα λίγη ζάχαρη άχνη Για την κρέμα παρφέ σοκολάτα 4 κρόκους 125 γραμ. ζάχαρη 100 γραμ. γάλα 150 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη 70% περιεκτικότητα σε κακάο 2 πρέζες αλάτι 200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ κρύα Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια 500 γραμ. γάλα 4 κρόκους 125 γραμ. ζάχαρη 35 […]

Published

on

milfeig me krema parfe sokolata kai krema patiseri banilia

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά 
1 φύλλο έτοιμο φύλλο σφολιάτα
λίγη ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα παρφέ σοκολάτα
4 κρόκους
125 γραμ. ζάχαρη
100 γραμ. γάλα
150 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη 70% περιεκτικότητα σε κακάο
2 πρέζες αλάτι
200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ κρύα

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
500 γραμ. γάλα
4 κρόκους
125 γραμ. ζάχαρη
35 γραμ. κορν φλάουρ
35 γραμ. αλεύρι
1 μπαστούνι βανίλιας ή μια βανίλια

Εκτέλεση
Ξεκινάμε το μιλφέιγ με κρέμα σοκολάτα βανίλια, στρώνοντας πρώτα λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα. Απλώνουμε επάνω το ένα φύλλο σφολιάτα. Με πιρούνι την τρυπάμε παντού και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ºC, στον αέρα, για 10′-15′ να φουσκώσει ελαφρά.

Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Με χοντρά γάντια κουζίνας στα χέρια και με προσοχή γιατί ο ατμός που βγαίνει καίει πολύ, πατάμε καλά τη σφολιάτα σε όλη της την επιφάνεια να ξεφουσκώσει, αφαιρούμε και πετάμε την λαδόκολλα.

Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα. Μόλις ψηθεί την αχνίζουμε με λίγη άχνη και την αφήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατό φούρνο να γυαλίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Με κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε τη σφολιάτα σε 3 κομμάτια. Ετοιμάζουμε το μιλφέιγ την ώρα που θα το σερβίρουμε, ποτέ νωρίτερα για να διατηρείται αφράτο και φυλλωτό.

Βάζουμε λίγη κρέμα σε πιατέλα για να στερεωθεί το μιλφέιγ. Απλώνουμε το ένα κομμάτι σφολιάτα. Γεμίζουμε εναλλάξ με τα δυο κορνέ με τις δυο κρέμες. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο ψημένη σφολιάτα κι επαναλαμβάνουμε.

Αχνίζουμε με μπόλικη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.

Για την κρέμα παρφέ σοκολάτα
Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους με την ζάχαρη και το αλάτι με σύρμα ή μίξερ χειρός να ασπρίσουν. Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σταδιακά το ρίχνουμε στα αβγά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ανακατεύουμε καλά να αραιώσει το μείγμα. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πυκνώσει η κρέμα. Αν έχετε θερμόμετρο πρέπει να φτάσει τους 80ºC, αλλιώς πρέπει να αφήνει παχύ στρώμα στην ράχη της κουτάλας. Δεν πρέπει να πάρει βράση.

Βάζουμε σε μπολ την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Περιχύνουμε με την κρέμα αβγών. Ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί και να λιώσει τελείως. Αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ σε παχύρρευστη μορφή. Σαν γιαούρτι να είναι η σύσταση της. Την προσθέτουμε στη σοκολάτα κι απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η κρέμα παρφέ σοκολάτα. Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
Βάζουμε το γάλα με την μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα με χοντρή βάση, να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Σχίζουμε κατά μήκος την βανίλια και αφαιρούμε τον καρπό της. Την προσθέτουμε στο γάλα. Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι. Αραιώνουμε το μείγμα αβγών με λίγο ζεστό γάλα.

Όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα αφήνουμε την κρέμα να πυκνώσει. μολις δέσει αποσύρουμε. Στρώνουμε μεμβράνη σε ρηχό ταψάκι και αδειάζουμε την κρέμα. Ακουμπάμε σε όλη την επιφάνεια της μεμβράνη που εφάπτεται κι αφήνουμε να κρυώσει καλά. Παγώνουμε στο ψυγείο. Λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε την αφρατεύουμε χτυπώντας την με μίξερ χειρός ή σύρμα.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : argiro

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές27 λεπτά ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές2 ώρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές3 ώρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές4 ώρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές6 ώρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές22 ώρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές1 ημέρα ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές1 ημέρα ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές1 ημέρα ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές2 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές2 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές3 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές3 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές4 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Exit mobile version