Συνταγές
Καταπληκτικός μπακλαβάς με μέλι – ένα παραδοσιακό γλυκάκι, ότι πρέπει για τις γιορτές!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
600 γρ. αλεύρι
1 αυγό
1 γιαουρτάκι
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλιά ξύδι
λίγο αλάτι
νεράκι αν χρειαστεί για μια ζύμη που να μην κολλάει
*Αν δεν μπορούμε να ανοίξουμε δικό μας χειροποίητο φύλλο ας χρησιμοποιήσουμε 1 κιλό φύλλο Βηρυτού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί, χωρίζουμε μπαλάκια σαν καρύδι και τα βάζουμε μέσα σε ένα μπωλ με κορν φλάουερ.
Τα ανοίγουμε 5-5 μαζί.
Κρατάμε 2 τέτοια φύλλα για κάτω και 2 για πάνω, (στην ουσία 10 και 10) και τα υπόλοιπα τα βάζουμε ενδιάμεσα.
Για τη γέμιση
Θέλουμε 700 γρ. αμύγδαλο τριμμένο, 2 κουταλιές ζάχαρη, 1 κούπα καβουρδισμένο σουσάμι, 1 κουταλιά κανέλα, 1 κουταλάκι γαρύφαλλο και 2 κουταλιές φρυγανιά.
Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε ζαρωμένα 2 φύλλα με λίγο ελαιόλαδο ενδιάμεσα.
Ρίχνουμε λίγη γέμιση και συνεχίζουμε.
Από πάνω πάλι 2 φύλλα, χαράσσουμε, ρίχνουμε 2 κτσ. λάδι και ψήνουμε σε 180 βαθμούς για 1,5 ώρα στις αντιστάσεις.
Αν θέλουμε για πιο ελαφρύ ρίχνουμε λίγο Βιτάμ ενδιάμεσα.
ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη, 1,5 νερό και 2 κουταλιές λεμόνι.
Βράζουμε 5 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε 1 κούπα μέλι.
Καυτό το γλυκό, κρύο το σιρόπι.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιάξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς.
Η συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.