Συνταγές
Καρύδα σιροπιαστή – Από αυτό το γλυκό μπορεί να φάμε και όλο το ταψί, γι αυτό και δεν το φτιάχνουμε συχνά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
1 κούπα αλεύρι φαρινα
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα καρύδα
1 κούπα ζάχαρη
200 γρ σπορέλαιο
5 αβγά
1 γιαούρτι αγελάδος 200 γρ
Ξύσμα από ένα λεμόνι
2 βανίλιες
1 κ.σ μπεικιν παουντερ
1 πρέζα αλάτι
Καρύδα επιπλέον για πασπάλισμα
Σιρόπι
2 1/2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
Φλούδα από 1 λεμόνι
Εκτελεση:Για το σιρόπι :
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 6-7 λεπτά.
Για τη καρύδα: Σε ένα μπολ ανακατευουμε καλα το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την καρύδα ,το μπέικιν παουντερ το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες.Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε αρχικά τα ασπράδια σε μαρέγκα με το αλάτι.
Τα αφήνουμε στην άκρη.Στο καδο του μίξερ βαζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το σπορέλαιο. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το γιαούρτι.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας κουταλιά κουταλιά τα στερεά υλικά.
Αφού αρχίσει να γίνεται αρκετά παχύρευστο το μίγμα προσθέτουμε ένα μέρος από την μαρέγκα μου και ανακατεύουμε απαλά πλέον με μια μαριζ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα στερεά υλικά και τέλος ξανά από τη μαρέγκα.
Απλώνουμε το μειγμα μας σε ένα καλά βουτυρωμενο ταψάκι 26cm και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στο αέρα για 45 λεπτά περίπου.Σιροπιαζουμε καυτό το γλυκό κρύο το σιρόπι. Πασπαλιζουμε την επιφάνεια με καρύδα και αφήνουμε το γλυκό να τραβήξει όλο το σιροπι και να κρυώσει τελείως.
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.