Συνταγές
Εξαιρετική εύκολη τούρτα χιονούλα με απίθανη γεύση κ άρωμα καρύδας! Βάλ’ τη στο τραπέζι σου να τρελάνεις κόσμο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά, 125 γρ. ζάχαρη, 155 γρ. αλεύρι φαριναπ, 3 κτσ. καρύδα, 1 βανίλια
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν! Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε αλεύρι- βανίλια-καρύδα σιγά- σιγά και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Λαδώνουμε, αλευρώνουμε το τσέρκι Νο. 28, βάζουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στη μεσαάα σχάρα για 35 λεπτά.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε.
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 1 ποτήρι νερού νερό, με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη για 3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 λίτρο γάλα φρέσκο, 5 κτσ. ζάχαρη, 4 κτσ. γεμάτες κορν φλάουρ, 2 κτσ. γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 βανίλια, 50 γρ. καρύδα, 3 κτσ. βούτυρο.
Βάζουμε το γάλα-ζάχαρη να ζεσταθεί! Παίρνουμε λίγο γάλα από το ζεστό το βάζουμε σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ- αλεύρι.
Το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και όταν πήξει, κατεβάζουμε και βάζουμε μέσα το βούτυρο- καρύδα- βανίλια.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε τον ένα πάτο στο τσέρκι, σιροπιάζουμε και με κουτάλι ρίχνουμε την κρέμα, κλείνουμε με τον άλλο πάτο του παντεσπανιού.
ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπάμε 500 γρ. φυτική κρέμα παγωμένη με 50 γρ. άχνη ζάχαρη
Την βάζουμε πάνω στο κρύο γλυκό και τέλος μπόλικη καρύδα
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.