Συνταγές
Σιροπιαστά ατομικά γλυκάκια καρύδας, εύκολα και νόστιμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Θα δεις πολλές συνταγές με καρύδα αλλά σήμερα σου παρουσιάζω μία πολύ εύκολη συνταγή για σιροπιαστά γλυκάκια με καρύδα για να κάνεις στις γιορτές και όχι μόνο. Φτιάχνονται με πολύ απλά υλικά και για αυτό σε προτρέπω να πας τώρα στην κουζίνα σου και να τα δοκιμάσεις!
Υλικά
για το σιρόπι
-500 γρ. ζάχαρη
-500 ml. νερό
-1 φέτα από λεμόνι
για τη ζύμη
-125 γρ. βούτυρο
-1 φλιτζανάκι του καφέ σπορέλαιο
-2 αυγά
-2 κουταλιές σιμιγδάλι
-2 βανίλιες
-5 κουταλιές καρύδα
-330 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-καρύδα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι. Βράζουμε για 5 λεπτά την ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι.
Συνεχίζουμε παράλληλα με τη ζύμη. Δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με το λάδι και τα αυγά.
Ενσωματώνουμε το σιμιγδάλι, τις βανίλιες, την καρύδα και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια μας.
Κατόπιν, ανοίγουμε τη ζύμη σε μπαστούνια και κόβουμε σε κομμάτια ίδιου μεγέθους. Τα πατάμε ελαφρώς και το τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Όσο είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Τέλος, τα σερβίρουμε μετά από 4 ώρες, αφού τα πασπαλίζουμε με καρύδα.
Καλή απόλαυση! Αυτά τα σιροπιαστά γλυκάκια με καρύδα θα σας εκπλήξουν ευχάριστα!
Δες το βίντεο της συνταγής παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!